MICHALOVSKÉ SPRÁVY- VAŠE INTERNETOVÉ NOVINY
, meniny má , zajtra
lupa
domov


Na Šírave obdarili telesne hendikepovaných ľudí


V Hoteli Energetik na Zemplínskej Šírave dnes v sobotu slávnostne odovzdali invalidné vozíky telesne hendikepovaným ľuďom z rôznych kútov Slovenska. Vozíky, ktoré sú neoddeliteľnou súčasťou života postihnutých ľudí dostali úplne zadarmo.

FOTO

Pripoj sa k nám na FaceBooku a buď vždy v obraze!



Vyškolení 15 dobrovoľníci z východného Slovenska najprv zmerali postihnutých a potom im odovzdali invalidné vozíky.

 

V sobotu si prevzalo vozíky vyše 30 hendikepovaných ľudí.

Vozíky odovzdávala Organizácia pomoci telesne postihnutej mládeže Bežovce na čele s predsedníčkou organizácie Katarínou Andričíkovou a zástupcovia Cirkvi Ježiša Krista Svätých Neskorších Dní.

 

Sobotňajšie odovzdávanie je len začiatok veľkej charitatívnej akcie. Pre postihnutých ľudí majú pripravených vyše 600 vozíkov.

 

Organizácia pomoci telesne postihnutej mládeže je nezisková mládežníčka organizácia  založená vo februári  2000, ktorá pracuje  pre a s mladými ľuďmi,z rôzneho prostredia. Hlavná cieľová skupina je postihnutá mládež. OPTPM sidli v Bežovciach.  Organizaciu založilo 5 nadšených, mladých, telesne postihnutých a zdravých ludí. Dnes má organizácia takmer 207 členov a okolo 25 angažovaných mladých dobrovoľníkov .  Pracujú s postihnutými z celého Slovenska a so sociálne znevýhodnenou mládežou aj s rôznymi centrami v regióne a so špeciálnymi školami v okresoch Michalovce a Sobrance. Ich cieľom je podpora  začlenenia telesne postihnutej a sociálne znevýhodnenej mládeže do väčšinovej spoločnosti, eliminácia  negatívnych názorov a predsudkov na tieto skupiny. Organizácia  zdôrazňuje, že postihnutí sú rovnocennými členmi  spoločnosti, ako každý druhý človek, podpora porozumenia a akceptácie medzi ľuďmi, prispievajú k zlepšeniu vzťahov a nadväzovaniu  priateľstiev medzi deťmi a mládežou z akéhokoľvek prostredia.

 

Foto: DEM

Cirkev - Na Šírave obdarili  telesne hendikepovaných ľudí  - 1.JPG Cirkev - Na Šírave obdarili  telesne hendikepovaných ľudí  - 10.JPG Cirkev - Na Šírave obdarili  telesne hendikepovaných ľudí  - 11.JPG Cirkev - Na Šírave obdarili  telesne hendikepovaných ľudí  - 12.JPG Cirkev - Na Šírave obdarili  telesne hendikepovaných ľudí  - 13.JPG Cirkev - Na Šírave obdarili  telesne hendikepovaných ľudí  - 14.JPG Cirkev - Na Šírave obdarili  telesne hendikepovaných ľudí  - 15.JPG Cirkev - Na Šírave obdarili  telesne hendikepovaných ľudí  - 16.JPG Cirkev - Na Šírave obdarili  telesne hendikepovaných ľudí  - 17.JPG Cirkev - Na Šírave obdarili  telesne hendikepovaných ľudí  - 18.JPG Cirkev - Na Šírave obdarili  telesne hendikepovaných ľudí  - 19.JPG Cirkev - Na Šírave obdarili  telesne hendikepovaných ľudí  - 2.JPG Cirkev - Na Šírave obdarili  telesne hendikepovaných ľudí  - 20.JPG Cirkev - Na Šírave obdarili  telesne hendikepovaných ľudí  - 21.JPG Cirkev - Na Šírave obdarili  telesne hendikepovaných ľudí  - 22.JPG Cirkev - Na Šírave obdarili  telesne hendikepovaných ľudí  - 23.JPG Cirkev - Na Šírave obdarili  telesne hendikepovaných ľudí  - 24.JPG Cirkev - Na Šírave obdarili  telesne hendikepovaných ľudí  - 25.JPG Cirkev - Na Šírave obdarili  telesne hendikepovaných ľudí  - 3.JPG Cirkev - Na Šírave obdarili  telesne hendikepovaných ľudí  - 4.JPG Cirkev - Na Šírave obdarili  telesne hendikepovaných ľudí  - 5.JPG Cirkev - Na Šírave obdarili  telesne hendikepovaných ľudí  - 6.JPG Cirkev - Na Šírave obdarili  telesne hendikepovaných ľudí  - 8.JPG Cirkev - Na Šírave obdarili  telesne hendikepovaných ľudí  - 9.JPG
Zverejnené: 30.06.2012
Zaujal Vás članok? Neváhajte a dajte mu svoj hlas. :



Bazár autodielov