MICHALOVSKÉ SPRÁVY- VAŠE INTERNETOVÉ NOVINY
, meniny má , zajtra
lupa
domov


Hubári našli namiesto dubákov vyše 70 delostreleckých mín!!!


Hubári zo Strážskeho a Trebišova narazili v lese namiesto dubákov na poriadnu nádielku mín z II. svetovej vojny.

FOTO

Pripoj sa k nám na FaceBooku a buď vždy v obraze!



Včera o 13,30 hod. telefonicky oznámil na Obvodné oddelenie PZ Sečovce 39-ročný muž z okresu Trebišov, že pri zberaní húb v lese nad obcou Dargov (okr. Trebišov) našiel povojnovú muníciu. Policajti miesto zabezpečili a privolaný policajný pyrotechnik zistil, že ide o 70 ks delostreleckých mín kaliber 82 mm a 2 ks delostreleckých mín kaliber 100 mm, pochádzajúcich z II. svetovej vojny. Pyrotechnik muníciu prevzal na mieste k jej zneškodneniu.

Včera o 15,45 hod. oznámil na Obvodné oddelenie PZ Strážske 30-ročný muž z okresu Michalovce, že v lese medzi obcami Nacina Ves – Vybuchanec a Lesné (okr. Michalovce) našiel 2 ks povojnovej munície. Munícia bola policajtmi zabezpečená proti manipulácii. Privolaný policajný pyrotechnik potvrdil, že ide o muníciu z II. svetovej vojny a na mieste ju prevzal k jej zneškodneniu.

Polícia upozorňuje občanov, aby muníciu za žiadnych okolností nebrali do rúk a nepremiestňovali ju. Je potrebné zapamätať si miesto nálezu. Hlavne v tých prípadoch, ak je niekde v lese alebo v neznámej oblasti. Vhodné je, ak si miesto nejakým spôsobom označíme alebo v okolí nájdeme nejaké záchytné body, podľa ktorých je možné opätovne dané miesto nájsť. Vždy je potrebné, aby každý nález občania oznámili na bezplatnom čísle 158. Informovala košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.



Foto: Polícia

Zverejnené: 27.06.2012
Zaujal Vás članok? Neváhajte a dajte mu svoj hlas. :



Bazár autodielov