MICHALOVSKÉ SPRÁVY- VAŠE INTERNETOVÉ NOVINY
, meniny má , zajtra
lupa
domov


Mastné pokuty hrozia aj opitým cyklistom


Cyklisti zabúdajú na to, že aj oni sú účastníkmi cestnej premávky a nemôžu jazdiť na bicykli pod vplyvom alkoholu. Hrozia im totiž vysoké sankcie od 200 do 1.000 eur.

FOTO

Pripoj sa k nám na FaceBooku a buď vždy v obraze!



Polícia apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostat-ných účastníkov cestnej premávky. Nie len z dôvodu, že ide o priestupok alebo trestný čin, ale najmä preto, že následky dopravných nehôd bývajú v mnohých prípadoch tragické a alkohol za volant nepatrí. Alkohol znižuje pozornosť vodičov, má za následok ďalšie možné porušenia pravidiel cestnej premávky, nebezpečne znižuje reakčnú schopnosť v prípade kolízii. Takéto nehody sa neraz končia tragicky a doplácajú na ne aj nevinní účastníci.
Cyklisti zabúdajú na to, že aj oni sú účastníkmi cestnej premávky a nemôžu jazdiť na bicykli pod vplyvom alkoholu. Hrozia im totiž vysoké sankcie od 200 do 1.000 eur. Hlavne v týchto horúcich dňoch sa „osviežia“ a sadnú za volant bicykla. Polícia apeluje na cyklistov, po požití alkoholu nesa-dať za volant. Letné obdobie patrí pravidelne medzi najkritickejšie. Do ulíc a na cesty vo väčšej miere vyrážajú chodci, motocyklisti, cyklisti i vodiči vozidiel. Všetci, ktorí sú účastníkmi premávky, by mali myslieť v prvom rade na bezpečnosť a dodržiavanie pravidiel cestnej premávky. Informovala košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Ilustračné foto: TOM

Zverejnené: 18.06.2012
Zaujal Vás članok? Neváhajte a dajte mu svoj hlas. :



Bazár autodielov