MICHALOVSKÉ SPRÁVY- VAŠE INTERNETOVÉ NOVINY
, meniny má , zajtra
lupa
domov


Na Angi mlyne odchytávali túlavých psov


V najväčšej rómskej osade v Michalovskom okrese pred pár dňami odchytávali túlavých psov. Niektorí Rómovia z Angi mlyna prinášali krotkejších psov na rukách a odovzdali ich policajtom a pracovníkovi firmy, ktorá sa špecializuje na odchyt psov .

FOTO

Pripoj sa k nám na FaceBooku a buď vždy v obraze!



Mestská polícia v Michalovciach prostredníctvom špecializovanej firmy preventívne vykonáva odchyty túlavých a zabehnutých zvierat a následne ich umiestňuje v karanténe. Nie je žiadnym tajomstvom, že najviac túlavých psov sa vyskytuje opakovane na Mlynskej ulici v Michalovciach. Pred pár dňami tu mestská polícia v spolupráci so špecializovanou firmou zabezpečila odchyt chlpáčov, ktorí nikomu nepatria.

 

V roku 2011 bolo v meste Michalovce odchytených celkom 118 túlavých a zabehnutých zvierat.

 

Najviac psov žije oficiálne v Michalovciach na Hollého ulici. Daň za psa tu zaplatilo minulý rok 68 majiteľov psov. Naopak v známej osade Angi mlyn, kde sa to hemží množstvom chlpáčov, zaplatil vlani za štvornohého miláčika iba jediný obyvateľ.

 

Daň za psa musí zaplatiť každý majiteľ, ak  je pes starší ako 6 mesiacov a je chovaný fyzickou, alebo právnickou osobou. Predmetom dane za psa nie je pes chovaný na vedecké účely a výskumné účely, pes umiestnený v útulku zvierat, pes so špeciálnym výcvikom, ktorého vlastní obyvateľ s ťažkým zdravotným postihnutím.  Základom dane je počet psov. Daň za psa ide tento rok mierne hore. Za jedného psa a kalendárny rok, chovaného v bytovke zaplatíte 35 €. V roku 2011 to bolo 33,19 eura.  Za jedného psa na rok chovaného v rodinnom dome a priemyselných objektoch 10 €. Vlani to bolo 9,95 eur.  Oslobodený od platenia dane za psa je právnická alebo fyzická osoba, vlastniaceho psa so  špeciálnym výcvikom záchranárskeho psa, držiteľa preukazu ZŤP , osamelo žijúcich občanov, ktorí majú 70 rokov a viac rokov aj vtedy, ak členovia domácnosti žijú spolu na trvalom pobyte a sú dlhodobo v zahraničí, doložením  platného dokladu zo zahraničia. Právnická osoba, fyzická osoba‐podnikateľ, ktorý má v predmete  činnosti špeciálny výcvik psov – záchranárskych, vodiacich a cvičených na kanisterapiu.

 

Foto: TOM


Zverejnené: 10.04.2012
Zaujal Vás članok? Neváhajte a dajte mu svoj hlas. :



Bazár autodielov