MICHALOVSKÉ SPRÁVY- VAŠE INTERNETOVÉ NOVINY
, meniny má , zajtra
lupa
domov


MICHALOVCE: Policajti nasadili vodičom vyše 140 papúč


V Michalovciach si dajte poriadne pozor kde parkujete. Mnohých vodičov, ktorí nesprávne zaparkovali, alebo odstavili svoje vozidlo čakalo nemilé prekvapenie v podobe papuče na prednom kolese. Minulý rok nasadili mestskí policajti vodičom, ktorí v Michalovciach porušili predpisy až vyše 140 papúč.

FOTO

Pripoj sa k nám na FaceBooku a buď vždy v obraze!



Papuču dostali vodiči, ktorí sa dopustili priestupku proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky napríklad tým, že neuposlúchli pokyn vyplývajúci  z dopravnej značky zákaz zastavenia, zákaz státia, zákaz vjazdu, zákaz odbočovania, vyhradené parkovisko, pešia zóna, zóna s dopravným obmedzením a parkovisko. Výška blokovej pokuty zaplatenej na mieste sa mohla vyšplhať až do 60 eur.

 

Vodiči, ktorí sa v Michalovciach dopustili priestupku proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky parkovaním na vyhradených miestach dostali na auto technický prostriedok na zabránenie odjazdu motorového vozidla  - papuču. Mestskí policajti zistili vlani až  115 takýchto priestupkov, ktoré boli riešené vo všetkých prípadoch uložením blokovej pokuty.

 

Ďalšie papuče dostali vodiči, ktorí spáchali priestupky proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky tým, že sa dopustili  dopravného priestupku. Policajti minulý rok nasadili papuču za tento priestupok v 27 prípadoch. Je to o 70 priestupkov menej ako v roku 2010. Z toho bolo 25 priestupkov riešených uložením blokovej pokuty, 2 priestupky boli riešené predložením správy o výsledku objasňovania priestupku okresnému dopravnému inšpektorátu policajného zboru.

 

V roku 2011 zistila a riešila mestská polícia  1650 dopravných priestupkov proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. Oproti r. 2010 to predstavuje nárast o 522 priestupkov. viac ako v roku 2010. Z uvedeného počtu - 1248 priestupkov riešených blokovou pokutou, 30 priestupkov bolo riešených predložením správy o výsledku objasňovania priestupku okresnému dopravnému inšpektorátu policajného zboru, 1 priestupok bol riešený odstúpením na miestne príslušnú mestskú políciu, 2 priestupky boli odstúpené obvodnému úradu, 304 priestupkov bolo riešených pokarhaním, 14 priestupkov bolo uložených, 13 priestupkov odložených, v objasňovaní ostáva 38 priestupkov. Priestupky proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky – parkovanie na vyhradených miestach – bolo zistených a riešených 104 priestupkov. Je to o 114 priestupkov menej ako v roku 2010.  Vyplýva to z policajnej správy MsP Michalovce za rok 2011. Dodržiavanie dopravného značenia v meste vykonáva, v rámci kompetencií podľa zákona o obecnej polícii, viac-menej len mestská polícia a to z toho dôvodu, že príslušné ODI sú plne vyťažené službami na cestách I. a II. triedy v rámci okresov Michalovce a Sobrance.

 

Ilustračné foto: TOM

Zverejnené: 24.02.2012
Zaujal Vás članok? Neváhajte a dajte mu svoj hlas. :



Bazár autodielov