MICHALOVSKÉ SPRÁVY- VAŠE INTERNETOVÉ NOVINY
, meniny má , zajtra
lupa
domov


MICHALOVCE: Jedinečná spomienka na známeho umelca


V galérii Zemplínskeho osvetového strediska v Michalovciach prebieha v týchto dňoch jedinečná spomienková výstava obrazov a fotografií známeho výtvarníka, fotografa a sochára Martina Remiáša. Výtvarník zomrel minulý rok vo februári.

FOTO

Pripoj sa k nám na FaceBooku a buď vždy v obraze!



Martin Remiáš oslovil počas svojho života  tisícky  ľudí nielen nádhernými obrazmi, plastikami, fotografiami, ale aj svojím spôsobom života, svojimi názormi a vierou v Boha.  Na vernisáž, ktorá sa konala v stredu podvečer preto  prišlo viacero priateľov a známych osobností  spoločenského, kultúrneho a výtvarného života.

 

Pútavú  videoprezentáciu o Martinovej tvorbe a živote pripravil jeho dlhoročný kamarát  Štefan Vetrecín.  

Z plátna sa návštevníkom vernisáže prihovoril dnes už nebohý výtvarník. Výstava nesie názov Pomlčka.... Autori sa nechali inšpirovať výtvarníkovým výrokom, ktorý povedal, že obyčajná pomlčka znamená v živote človeka veľmi veľa. Ako príklad uviedol pomlčku medzi dátumami na náhrobnom kameni. Takáto "obyčajná" pomlčka medzi dátumom narodenia a smrti ukrýva  roky života, radosti, lásky, ale aj bolesti.  

Vernisáže sa zúčastnili aj umelcovi priatelia - výtvarník Juraj Tkáčik (vľavo) a sochár Rudolf Hoffer(vpravo)

 

Veľmi dobrý vzťah mal s nebohým umelcov aj evanjelický farár Ján Meňky. Martin Remiáš vytvoril z kameňa oltárny stôl, ktorý sa nachádza práve v Evanjelickom kostole na Masarykovej ulici v Michalovciach.

 

Na spomienkovú akciu prišiel aj výtvarník Jozef Olšavský (na snímke dole)

 

 Martin Remiáš sa narodil 29. marca 1955 v Sobranciach. Zomrel vo februári 2011 vo veku 55 rokov. Posledné roky žili a tvoril v Snine. Michalovce boli tiež jeho obľúbeným mestom. Mal tu veľa priateľov a často vystavoval v galérii Zemplínskeho osvetového strediska. Remiáš bol výtvarníkom s osobitným štýlom a originalitou. Jeho životné krédo bolo: Modli sa a pracuj. Vo svojej tvorbe sa upriamil aj na náboženské motívy - ako utrpenie, ale aj láska Ježiša Krista. Výstava potrvá v galérii do 9. marca


Kultúra - MICHALOVCE: Jedinečná spomienka na známeho umelca - 1.JPG Kultúra - MICHALOVCE: Jedinečná spomienka na známeho umelca - 10.JPG Kultúra - MICHALOVCE: Jedinečná spomienka na známeho umelca - 11.JPG Kultúra - MICHALOVCE: Jedinečná spomienka na známeho umelca - 12.JPG Kultúra - MICHALOVCE: Jedinečná spomienka na známeho umelca - 13.JPG Kultúra - MICHALOVCE: Jedinečná spomienka na známeho umelca - 14.JPG Kultúra - MICHALOVCE: Jedinečná spomienka na známeho umelca - 15.JPG Kultúra - MICHALOVCE: Jedinečná spomienka na známeho umelca - 16.JPG Kultúra - MICHALOVCE: Jedinečná spomienka na známeho umelca - 17.JPG Kultúra - MICHALOVCE: Jedinečná spomienka na známeho umelca - 18.JPG Kultúra - MICHALOVCE: Jedinečná spomienka na známeho umelca - 19.JPG Kultúra - MICHALOVCE: Jedinečná spomienka na známeho umelca - 2.JPG Kultúra - MICHALOVCE: Jedinečná spomienka na známeho umelca - 20.JPG Kultúra - MICHALOVCE: Jedinečná spomienka na známeho umelca - 21.JPG Kultúra - MICHALOVCE: Jedinečná spomienka na známeho umelca - 22.JPG Kultúra - MICHALOVCE: Jedinečná spomienka na známeho umelca - 23.JPG Kultúra - MICHALOVCE: Jedinečná spomienka na známeho umelca - 24.JPG Kultúra - MICHALOVCE: Jedinečná spomienka na známeho umelca - 25.JPG Kultúra - MICHALOVCE: Jedinečná spomienka na známeho umelca - 26.JPG Kultúra - MICHALOVCE: Jedinečná spomienka na známeho umelca - 27.JPG Kultúra - MICHALOVCE: Jedinečná spomienka na známeho umelca - 28.JPG Kultúra - MICHALOVCE: Jedinečná spomienka na známeho umelca - 29.JPG Kultúra - MICHALOVCE: Jedinečná spomienka na známeho umelca - 3.JPG Kultúra - MICHALOVCE: Jedinečná spomienka na známeho umelca - 30.JPG Kultúra - MICHALOVCE: Jedinečná spomienka na známeho umelca - 31.JPG Kultúra - MICHALOVCE: Jedinečná spomienka na známeho umelca - 32.JPG Kultúra - MICHALOVCE: Jedinečná spomienka na známeho umelca - 33.JPG Kultúra - MICHALOVCE: Jedinečná spomienka na známeho umelca - 4.JPG Kultúra - MICHALOVCE: Jedinečná spomienka na známeho umelca - 5.JPG Kultúra - MICHALOVCE: Jedinečná spomienka na známeho umelca - 6.JPG Kultúra - MICHALOVCE: Jedinečná spomienka na známeho umelca - 7.JPG Kultúra - MICHALOVCE: Jedinečná spomienka na známeho umelca - 8.JPG Kultúra - MICHALOVCE: Jedinečná spomienka na známeho umelca - 9.JPG
Zverejnené: 22.02.2012
Zaujal Vás članok? Neváhajte a dajte mu svoj hlas. :



Bazár autodielov