MICHALOVSKÉ SPRÁVY- VAŠE INTERNETOVÉ NOVINY
, meniny má , zajtra
lupa
domov


Michalovskí policajti sa musia presťahovať


Mestská polícia v Michalovciach, ktorá sídli v mestskej budove na Duklianskej ulici sa po takmer 20 rokoch musí presťahovať. Malé priestory už kapacitne policajtom nestačia.

FOTO

Pripoj sa k nám na FaceBooku a buď vždy v obraze!



Budova v ktorej sídli mestská polícia už po rokoch priestorovo a kapacitne nevyhovuje. 34 policajtov a 7 civilných zamestnancov sa v malých priestoroch doslova „tlačí“.  Mestskí policajti pritom plnia čoraz viac úloh. Okrem práce v teréne zabezpečuje polícia činnosť monitorovacieho a záznamového kamerového systému nepretržite počas 24 hodín denne a 365 dní v roku. Mestská polícia prevádzkuje aj pult centralizovanej ochrany, prostredníctvom ktorého sa zabezpečuje ochrana objektov v správe mesta, ale aj iných fyzických a právnických osôb. 

 

“Za nevyhovujúce musíme označiť aj priestory budovy na Ul. duklianskej č.4, kde sídli MsP. Okrem toho, že sú priestorovo malé pre 33 zamestnancov, nevyhovujú ani po stránke bezpečnostnej. Súčasný stav je taký, že v šatni pre 20 policajtov je aj priestor pre vypočúvanie stránok a miesto pre úschovu služobných zbraní a ostatných pomôcok. Taktiež je priestorovo nevyhovujúca aj miestnosť pre kamerový systém. Z uvedeného dôvodu navrhujeme túto vec prioritne riešiť,“ uviedol v správe o stave verejného poriadku činnosti mestskej polície Michalovce a stave kriminality na území mesta Michalovce za rok 2011 náčelník MsP JUDr. Dušan Šanta. Mesto plánuje policajtom pomôcť a presťahovať ich do nových priestorov. Zvažuje sa, že sa policajti presťahujú do mestskej budovy, kde sídli aj Obvodný úrad, alebo na Námestie osloboditeľov, kde je v podnájme aj pobočka Sociálnej poisťovne. Najprv ale plánuje mesto starú budovu na Duklianskej ulici predať. Poslanci ju na poslednom rokovaní zaradili do zoznamu majetku určeného na odpredaj. Peniaze z predaja použije mesto na rekonštrukciu priestorov, do ktorých sa presťahujú policajti.

 

Minulý rok riešili mestskí policajti až 4234 priestupkov rôzneho charakteru. Je to o 642 priestupkov viac ako v roku 2010. Súvisí to aj so zvýšením celkovej kriminality na území mesta. Mestskí policajti riešili napríklad priestupky proti majetku - krádeže - bolo zistených a riešených celkom 425 priestupkov. Oproti roku 2010 to je o 139 priestupkov viac. Priestupky proti majetku – vandalizmus - bolo zistených a riešených 38 priestupkov, t.j. o 6 priestupkov viac ako v roku 2010. Priestupky proti občianskemu spolunažívaniu - bolo zistených a riešených 75 priestupkov. Priestupky proti verejnému poriadku - neuposlúchnutie výzvy verejného činiteľa, rušenie nočného kľudu, verejné pohoršenie, znečistenie verejného priestranstva, porušovanie verejného poriadku pri spoločenských a športových podujatiach - bolo zistených a riešených 393 priestupkov. Mestskí policajti riešili aj nepovolené vjazdy do pešej zóny, parkovanie na zeleni, nedovolený chov psov, nedovolený predaj priemyselného tovaru a tabakových výrobkov a ďalšie priestupky. V roku 2011 bolo zistených a riešených 1650 dopravných priestupkov proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. Oproti roku 2010 to predstavuje nárast o 522 priestupkov.

 

Ilustračné foto: TOM

„Sme presvedčení, že príslušníci Mestskej polície Michalovce náročné úlohy – ochranu verejného poriadku v meste, ochranu obyvateľov mesta pred ohrozením ich života a zdravia - zvládnu a svojou každodennou poctivou a cieľavedomou prácou mestská polícia dosiahne výsledky, ktoré prispejú k väčšej bezpečnosti a lepšiemu poriadku v meste Michalovce,“ uvádza v správe náčelník MsP JUDr. Dušan Šanta  

 

Ilustračné foto: TOM

Zverejnené: 21.02.2012
Zaujal Vás članok? Neváhajte a dajte mu svoj hlas. :



Bazár autodielov