MICHALOVSKÉ SPRÁVY- VAŠE INTERNETOVÉ NOVINY
, meniny má , zajtra
lupa
domov


V Michalovciach vystavujú päťmetrový obraz. Nájdete ho v Subteréne


Pred vernisážou „Krajiny rodiny“, Zory Varcholovej sa diali pri dverách galérie Subterén na chodbe nezvyčajné veci a to všetko iba kvôli jednému obrazu. Pre výstavné priestory Subterénu má až nezvyčajne veľké rozmery: 5 metrov na šírku a vysoký je 1,80 m.

FOTO

Pripoj sa k nám na FaceBooku a buď vždy v obraze!



Kvôli týmto obrím rozmerom nastal problém, ako ho dostať do vnútra.  Nenašlo sa žiadne iné riešenie, len z neho odrezať. Je na ňom dievča, ktoré si nažíva vo svojom svete koláži a pečiatok. Autorka na ňom pracovala tri dni.

FOTO: Martina KRÁLIKOVÁ

Výstava je určená aj deťom, ktoré ocenia najmä pestré farby hýriace všetkými obrazmi a  rôznych pečiatok.

Tvorba Varcholovej prešla rôznymi zmenami v námetoch aj v technikách v závislosti od inšpiračných zdrojov, ktoré ju momentálne obklopujú. Rok 2005 pre ňu znamenal zásadnú zmenu v rukopise. Od tohto obdobia pečiatkuje pozadia obrazov a vyrába vrstvy, s ktorými sa hrá.

 

Raster opakovaného vzoru často prelína s konkrétnymi predmetmi v prvom pláne obrazu, čo môže a nemusí spolu súvisieť. Naopak, pečiatky alebo odtlačky rôznych kelímkov s námetom, resp. názvom obrazu úzko súvisia. Krajiny rodiny sú práve takouto ukážkou, kedy pečiatky sú zámerne popisné a napodobňujú vzory na detských pyžamách, keďže krajinu tvorí textil naskladaný na kôpky. 


Na konci vernisáže nechýbala hudba a to zvukové vystúpenie Kuba Pišeka. Výstava potrvá do 13.3. 2012

 

TEXT a FOTO: Martina KRÁLIKOVÁ


Zverejnené: 11.02.2012
Zaujal Vás članok? Neváhajte a dajte mu svoj hlas. :



Bazár autodielov