MICHALOVSKÉ SPRÁVY- VAŠE INTERNETOVÉ NOVINY
, meniny má , zajtra
lupa
domov


Michalovský slimák prestal s hazardom a chľastať


Ak vám nechýba zmysel pre humor pozrite si nasledujúcu fotoreportáž o michalovskom slimákovi Tónovi, ktorý sa pred Vianocami polepšil. Prestal fajčiť, hrať automaty a zanechal aj alkohol. Venuje sa už iba manželke a svojím dvom malým slimáčikom.

FOTO

Pripoj sa k nám na FaceBooku a buď vždy v obraze!



Slimáka Tóna našla naša redakcia michalovských správ na trávniku na Námestí osloboditeľov v centre mesta. V tráve oproti budove polikliniky. Na naše prekvapenie sme zistili, že sa nejedná o obyčajného slimáka. Okrem toho, že sa rád prechádza v okolí fontány má za sebou naozaj pestrú minulosť. Slimák záhradný alebo slimák obyčajný (Helix pomatia) je druh suchozemského mäkkýša  z čeľade slimákovité, ktorý sa dožíva približne šiestich rokov života. Vyskytuje sa v lesoch, na lúkach, ale aj v záhradách.  Michalovský slimák je výnimkou. Miluje ruch veľkomesta a všetko, čo s tým súvisí. Rád navštevuje  miestne bary, kde si dopraje pár drinkov a dokonca hrával aj automaty. Situácia sa mu však natoľko vymkla z tykadiel, že kvôli jeho nerestiam trpela aj slimačia rodina. Ale poďme pekne po poriadku.

Spustili to automaty.

Problémy slimáka Tóna spustili najmä automaty. Najradšej hrával poker. Rýchlo sa stal obľúbený medzi gamblermi. Mnohí hráči si ho dávali na klávesnicu, aby im priniesol šťastie a udieral za nich. Pokiaľ šťastie stálo pri slimákovi bol obľúbený, ale keď sa od neho odklonilo prepadol alkoholu.

 

Rád dopíjal poháriky s vodkou , ktoré nechali zákazníci v michalovských baroch. Chľastanie slimáka úplne zmenilo. Z neustáleho pitia mal poškodenú pečeň, zhnedol a prišiel aj o svoj domček - ulitu.

 

Problémy mu spôsobilo aj fajčenie s bratrancom. Keď odhodil nedohorenú cigaretu,  zhorela časť lúky pri obci Závadka v okrese Michalovce.

 

Napriek mnohým prešľapom mu jeho manželka Aneta odpustila. Slimák Tóno jej sľúbil, že sa polepší a prestane piť alkohol a hrávať automaty. Odvtedy trávi viac času s manželkou na  spoločných prechádzkach v tráve na futbalovom ihrisku pri bývalom stavebnom učilišti na Partizánskej ulici v Michalovciach.

 

Odkedy prestal piť sa naplno venuje aj turistke. Tu sme ho zachytili počas výstupu na Brekovskom hrade. V pozadí vidieť obec Brekov a mesto Humenné.

 

Viac času má aj na svoje dve malé slimáčiky, ktoré teraz častejšie bráva na detské ihrisko, do kina a do prírody. Na snímke spolu s deťmi na preliezkach a šmýkačkách na sídlisku Juh na Okružnej ulici v Michalovciach.

Zaujimavosti - Michalovský slimák prestal s hazardom a chľastať - 1.jpg Zaujimavosti - Michalovský slimák prestal s hazardom a chľastať - 10.jpg Zaujimavosti - Michalovský slimák prestal s hazardom a chľastať - 11.jpg Zaujimavosti - Michalovský slimák prestal s hazardom a chľastať - 12.jpg Zaujimavosti - Michalovský slimák prestal s hazardom a chľastať - 13.jpg Zaujimavosti - Michalovský slimák prestal s hazardom a chľastať - 14.jpg Zaujimavosti - Michalovský slimák prestal s hazardom a chľastať - 15.jpg Zaujimavosti - Michalovský slimák prestal s hazardom a chľastať - 16.jpg Zaujimavosti - Michalovský slimák prestal s hazardom a chľastať - 17.jpg Zaujimavosti - Michalovský slimák prestal s hazardom a chľastať - 2.jpg Zaujimavosti - Michalovský slimák prestal s hazardom a chľastať - 3.jpg Zaujimavosti - Michalovský slimák prestal s hazardom a chľastať - 4.jpg Zaujimavosti - Michalovský slimák prestal s hazardom a chľastať - 5.jpg Zaujimavosti - Michalovský slimák prestal s hazardom a chľastať - 6.jpg Zaujimavosti - Michalovský slimák prestal s hazardom a chľastať - 7.jpg Zaujimavosti - Michalovský slimák prestal s hazardom a chľastať - 8.jpg Zaujimavosti - Michalovský slimák prestal s hazardom a chľastať - 9.jpg
Zverejnené: 26.12.2011
Zaujal Vás članok? Neváhajte a dajte mu svoj hlas. :



Bazár autodielov