MICHALOVSKÉ SPRÁVY- VAŠE INTERNETOVÉ NOVINY
, meniny má , zajtra
lupa
domov


Semišové topánky: 3 tipy ako ich čistiť


Nebojte sa kúpiť semišové topánky. Poradíme Vám ako sa o topánky správne starať a ako ich čistiť aby vyzerali stále ako nové.

FOTO

Pripoj sa k nám na FaceBooku a buď vždy v obraze!



Každému človeku, ktorý má aspoň trošku cit na eleganciu a módu by mal mať v šatníku niekoľko elegantných doplnkov. To je dôvod, prečo v skrinkách moderných žien a mužov majú svoje miesto aj semišové topánky, oxfordky a elegantné lodičky.

Veľa ľudí sa bojí kúpiť topánky, kde je semiš kvôli ich zložitej starostlivosti. Opak je pravdou.

Ako sa starať o semiš ak je po daždi:

Ak Vám zmokli semišové topánky, tak vám na povrchu vznikli biele škvrny. Tie treba čo najrýchlejšie odstrániť. Vypchajte si topánky novinovým papierom, aby rýchlejšie uschli. Následne ako ich budete mať suché, tak vám stačí len kefa na semiš. Ak by to nepomohlo, môžete použiť aj teplý mydlový roztok.

Ako sa vyvarovať fľakom a znečisteniu:

Použite roztok vody s marseillským mydlom. Pomocou kefky na zuby semišové topánky jemne čistite. Na miestach kde je znečistenie silnejšie môžete pritlačiť a naopak tam kde nie je znečistená obuv len zľahka prejdite, aby ste sa vyvarovali fľakom a všetko bolo rovnomerné. Následne topánky nechajte usušiť vonku v tieni. Nedávajte ich na priame slnko.

Ako vyčistiť semiš od blata:

Ak sú topánky znečistené len od blata, stačí ak ich vyčistíte na sucho. Na čistenie vám bude stačiť opäť len kefka na zuby alebo hrubšia hubka.

zdroj a foto: Contentpress

Zverejnené: 27.06.2018
Zaujal Vás članok? Neváhajte a dajte mu svoj hlas. :



Bazár autodielov