MICHALOVSKÉ SPRÁVY- VAŠE INTERNETOVÉ NOVINY
, meniny má , zajtra
lupa
domov


Študenti počas Svetového dňa mlieka ochutnávali mliečne výrobky


Svetový deň mlieka na Strednej zdravotníckej škole v Michalovciach.

FOTO

Pripoj sa k nám na FaceBooku a buď vždy v obraze!



Svetový deň mlieka v školách je medzinárodnou každoročnou udalosťou podporovanou a propagovanou od roku 2000 Organizáciou pre výživu a poľnohospodárstvo. Mlieko a mliečne výrobky predstavujú jednu z najdôležitejších a nenahraditeľných zložiek plnohodnotnej ľudskej výživy. Cieľom je poukázať a vyzdvihnúť ich biologicky významný obsah, nutričné vlastnosti a inšpirovať ľudí k tomu, aby mlieko zaradili do každodennej súčasti života. Podstatou tohto dňa je oslava významu mlieka v školách. Je to spôsob, ako sa zamerať na pomoc deťom, zvýšiť ich povedomie, upozorniť na dôležitosť pitia mlieka v školách a na jeho zdravotné prínosy pre rastúce deti.

Tento rok bol druhým ročníkom Svetového dňa mlieka aj na našej škole. Žiaci mali možnosť ochutnať pasterizované kravské mlieko, čerstvé kravské mlieko a tiež čerstvé kozie mlieko. Počas prestávok si pochutnali aj na syroch z kravského mlieka ochutených kapiou a pažítkou, na syrokrémoch s rôznymi príchuťami od Syrárne Bel Slovensko, a.s. Michalovce. Celá akcia prebehla pod záštitou Mgr. Eriky Bobíkovej a Mgr. Ľubici Terebeššyovej.

Hlavnými sponzormi tejto akcie boli Stredná zdravotnícka škola Michalovce a Syráreň Bel Slovensko a.s. Michalovce s produktmi Babybel, ktoré dostal každý žiak, za čo im chceme touto cestou poďakovať a tešíme sa na ďalší ročník.

 

Mgr. Jana Gažíková a PhDr. Silvia Hadžuriková, Mgr. Stanislava Markovičová

Zverejnené: 26.10.2017
Zaujal Vás članok? Neváhajte a dajte mu svoj hlas. :



Bazár autodielov