MICHALOVSKÉ SPRÁVY- VAŠE INTERNETOVÉ NOVINY
, meniny má , zajtra
lupa
domov


Michalovčania hľadajú nového šéfa mestskej polície


Mesto Michalovce hľadá nového náčelníka mestskej polície. Od začiatku budúceho roka by mal policajtom šéfovať nový náčelník. Súčasný odchádza do dôchodku.

FOTO

Pripoj sa k nám na FaceBooku a buď vždy v obraze!



V Michalovciach šéfuje mestskej polícii Bartolomej Kudroč. Primátora požiadal o ukončenie pracovného pomeru dohodou ku dňu 31.12. 2011. Dôvodom skončenia pracovného pomeru je odchod do starobného dôchodku. Na pozícii náčelníka zostáva do konca roka. V Michalovciach slúži 26 mestských policajtov.  Ročne riešia spolu vyše 5-tisíc spisov, z toho je približne 3,5tisíc rôznych priestupkov. Priestupky proti verejnému poriadku ako nedovolené skládky, nedovolený predaj priemyselného tovaru a tabakových výrobkov, priestupky proti majetku ako krádeže, vandalizmus, rušenie nočného kľudu, verejné pohoršenie, porušovanie verejného poriadku pri spoločenských a športových podujatia.

 

Počas pôsobenia náčelníka Bartolomeja Kudroča sa podarilo v meste navýšiť počet policajtov a zaviesť 24–hodinovú službu. Policajti sú tak obyvateľom mesta k dispozícii nonstop. Na mestskej polícii zaviedli kynologickú službu. Služobný pes je jedným z donucovacích prostriedkov a využíva sa predovšetkým pri hliadkovacej činnosti pri bežnom výkone služby, pri dodržiavaní verejného poriadku na kultúrnych a športových podujatiach a pri zabezpečení ochrany objektov.

Za súčasného náčelníka sa v roku 2009 zriadil na mestskej polícii pult centralizovanej ochrany. Slúži na ochranu majetku mesta Michalovce, ale aj ochranu majetku fyzických a právnických osôb. Na pult  sú pripojené materské a základné školy, budova MsÚ, rodinné domy a obchodné prevádzky. Mesto Michalovce už na pozíciu náčelníka mestkej polície vypísalo výberové konanie. Náčelníka mestskej polície podľa zákona na návrh primátora vymenúva mestské zastupiteľstvo. Meno nového náčelníka sa dozvedia Michalovčana pravdepodobne až v novembri.  Primátor Viliam Zahorčák náčelníkovi Kudročovi poďakoval za poctivú a zodpovednú prácu vo funkcii, ktorú doposiaľ vykonával.

 

Ilustračné foto: DEM

Zverejnené: 24.09.2011
Zaujal Vás članok? Neváhajte a dajte mu svoj hlas. :



Bazár autodielov