MICHALOVSKÉ SPRÁVY- VAŠE INTERNETOVÉ NOVINY
, meniny má , zajtra
lupa
domov


V Michalovciach uviedli do života novú knihu - Môj brat nemá brata


V Zemplínskej knižnici Gorazda Zvonického v Michalovciach 3. marca pokrstili trblietkami a uviedli do života detskú knihu regionálnej spisovateľky Eleny Elekovej Môj brat nemá brata.

FOTO

Pripoj sa k nám na FaceBooku a buď vždy v obraze!



V bohatom kultúrnom programe vystúpili žiaci ZUŠ  , CZŠ sv. Michala, ZŠ na Okružnej ulici a  ZŠ Pavla Horova z Michaloviec.  Spisovateľku privítala s kyticou kráľovná detských čitateľov knižnice Dominika Pehaničová a riaditeľka knižnice PhDr. Alena Vasiľová. Krstnými mamami boli dcéry spisovateľky Veronika a Elenka bez ktorých by kniha neuzrela svetlo sveta. Pani Elena Eleková vlastným menom MUDr. Katarína  Varechová sa narodila a vyrastala v Sobranciach. V súčasnosti býva a pracuje v Michalovciach.

Je členkou literárneho klubu Čriepky pri ZKGZ . Doteraz jej vyšli dve knihy pre dospelých  novela Život pri živote a Morituri. Je scenáristkou a členkou v ochotníckom divadle Pri fontáne. Napísala Divadelnú hru Cez okno, veselohru v spoluautorstve  Žimné vre, Džina pošli ďalšieho a Delfi. Koncom roku 2016 vo vydavateľstve Q111 jej vyšla prvá detská kniha Môj brat nemá brata s finančnou podporou Fondu na podporu umenia a Bratislavského samosprávneho kraja.  Príbeh, ktorý táto kniha ukrýva je pohladením pre detskú dušu, je to niečo čo sa vás nežne dotkne a niečo z čoho môžete nasávať rodinnú atmosféru. 

Texty v tejto knihe sú plné humoru, ale aj farebnosti, vôni, chuti prírody, lásky , priateľstva a spolupatričnosti. V knihe sa však  hovorí  aj o vážnych veciach: vzájomných vzťahoch  deti v rodine, vzťahov rodičov a deti, založených na láske a porozumení a napokon i schopnosti a ochote pomáhať cudzím.  Rukopis Môj brat nemá brata sa umiestnil na treťom mieste v autorskej súťaži  vydavateľstva Q111 pre rok 2015  v kategórii literatúra súčasných detí. Už sám vtipný názov upútal porotu a jej záujem neopadol ani pri čítaní na seba nadväzujúcich príbehov skĺbených do jedného celku. Provokujúce tajomstvo skryté v názve sa vyjaví hneď na prvých stránkach, ale pokračovanie nie je  až také priamočiare.

Blahoželáme a  želáme knihe veľa detských čitateľov.

Mgr. Iveta Majvitorová

FOTO: ALENA PEHANIČOVÁ

Kultúra - V Michalovciach uviedli do života novú knihu - Môj brat nemá brata - DSC_6457a.jpg Kultúra - V Michalovciach uviedli do života novú knihu - Môj brat nemá brata - DSC_6463a.jpg Kultúra - V Michalovciach uviedli do života novú knihu - Môj brat nemá brata - DSC_6464a.jpg Kultúra - V Michalovciach uviedli do života novú knihu - Môj brat nemá brata - DSC_6479a.jpg Kultúra - V Michalovciach uviedli do života novú knihu - Môj brat nemá brata - DSC_6490a.jpg Kultúra - V Michalovciach uviedli do života novú knihu - Môj brat nemá brata - DSC_6495a.jpg Kultúra - V Michalovciach uviedli do života novú knihu - Môj brat nemá brata - DSC_6507a.jpg Kultúra - V Michalovciach uviedli do života novú knihu - Môj brat nemá brata - DSC_6514a.jpg Kultúra - V Michalovciach uviedli do života novú knihu - Môj brat nemá brata - DSC_6516a.jpg Kultúra - V Michalovciach uviedli do života novú knihu - Môj brat nemá brata - DSC_6547a.jpg Kultúra - V Michalovciach uviedli do života novú knihu - Môj brat nemá brata - DSC_6561a.jpg Kultúra - V Michalovciach uviedli do života novú knihu - Môj brat nemá brata - DSC_6581a.jpg Kultúra - V Michalovciach uviedli do života novú knihu - Môj brat nemá brata - DSC_6596a.jpg Kultúra - V Michalovciach uviedli do života novú knihu - Môj brat nemá brata - DSC_6603a.jpg Kultúra - V Michalovciach uviedli do života novú knihu - Môj brat nemá brata - DSC_6606a.jpg Kultúra - V Michalovciach uviedli do života novú knihu - Môj brat nemá brata - DSC_6611a.jpg Kultúra - V Michalovciach uviedli do života novú knihu - Môj brat nemá brata - DSC_6631a.jpg Kultúra - V Michalovciach uviedli do života novú knihu - Môj brat nemá brata - DSC_6642a.jpg Kultúra - V Michalovciach uviedli do života novú knihu - Môj brat nemá brata - DSC_6648a.jpg Kultúra - V Michalovciach uviedli do života novú knihu - Môj brat nemá brata - DSC_6652a.jpg Kultúra - V Michalovciach uviedli do života novú knihu - Môj brat nemá brata - Dominika.jpg
Zverejnené: 10.03.2017
Zaujal Vás članok? Neváhajte a dajte mu svoj hlas. :



Bazár autodielov