MICHALOVSKÉ SPRÁVY- VAŠE INTERNETOVÉ NOVINY
, meniny má , zajtra
lupa
domov


Box v Michalovciach už stojí na pevných nohách


Potvrdil to aj turnaj II. Slovenskej ligy boxu (SLB), ktorý sa pred pár dňami uskutočnil v Michalovciach. Turnaja sa zúčastnilo 46 boxerov z 15 oddielov.    

FOTO

Pripoj sa k nám na FaceBooku a buď vždy v obraze!



Mesto Michalovce je po viac ako 37 rokoch opäť pevným bodom na slovenskej mape boxu. V závere novembra sa v telocvični Gymnázia P. Horova uskutočnil 9. turnaj II. SLB ,ktorého sa okrem slovenských boxerov zúčastnili aj dve zahraničné  kluby z Poľska. Pred domácim publikom bojovali aj zverenci trénera Petra Kosára z oddielu BC Zemplín Workout Michalovce. Turnaj slávnostne otvoril exhibičným zápasom najlepší slovenský profesionálny boxer v súčasnosti Martin Parlagi.

Supervízor podujatia Martin Zajac uviedol, že za prípravu turnaja patrí poďakovanie oddielu BC Zemplín Workout Michalovce a zvlášť riaditeľovi a trénerovi Petrovi Kosárovi, ktorý pripravil turnaj na veľmi vysokej športovej a organizačnej úrovni. Po skončení turnaja ocenili najlepšieho boxera turnaja, najlepšieho zahraničného boxera, najtechnickejšieho a najbojovnejšieho boxera a zároveň najlepšieho boxera BC Zemplín Workout Michalovce, ktorým sa stal Nikolas Demko. „Sme naňho veľmi hrdí, znova sa potvrdilo, že robíme svoju prácu dobre a takisto ako pri prvej súťaži naši borci doma vyhrali, takisto sa to potvrdilo aj teraz, že Michalovce doma víťazia,“ povedal riaditeľ turnaja Peter Kosár. Dodal, že za úspechom podujatia stojí tím ľudí, aj vďaka ktorým sa Michalovce po 37 rokoch prestávky opäť stávajú mestom boxu. „Najdôležitejšie je to, že liga existuje, obnovili sme ligu po 37 rokoch, že liga sa stala pevnou súčasťou Michaloviec a hlavne, že ju reprezentujú naši športovci v našich kluboch. Máme byť na čo pyšní. Ďakujem všetkým sponzorom a ľuďom, ktorí mi do jednej rána pomáhali stavať ring a potom ho znova zložiť a naložiť. Bez nich by som to nezvládol a to na čele s autodoprava Maroš Oreščak, Oreščak Patrik, Čuchran Lukáš, Semka Samuel a Sluka Marcel. Ďakujem aj Lukášovi Remeckému pomocnému trénerovi, bez ktorého by chlapci neboli tak kondične pripravení a Pavlovi Gaškovi za pomoc pri sparingoch. Všetkým sponzorom veľká vďaka,“ uviedol tréner. Peter Kosár dokazuje svojimi výsledkami a prácou nielen na domácej pôde, ale aj ako oficiálny člen tímu Martina Parlagiho aj v zahraničí jasné smerovanie jeho školy a profesionálnej kariéry ako medzinárodného trénera boxu a prezidenta školy Zemplín Workout Michalovce, medzinárodného kondičného trénera a rozhodcu SBF schopnosť presadiť sa aj na tých najťažších pozíciách vo vrcholovom športe. Za necelých 7 mesiacov uskutočnil dve boxerské ligy na domácej pôde, zúčastnil sa aktívne dvoch svetových šampionátov, zožal úspech aj na poli kondičného trénera so svojimi zverenkyňami na Spartan race Košice kde skončili v prvej 50-tke z 938 žien z celej Európy, plus výsledky jeho spoločníka Ivana Sirka trénera MMA, BJJ a brazílskeho Jiu jitsu. Takýto progres v tak krátkom čase v Michalovciach zatiaľ nezaznamenal žiaden klub. „Je smutné ,že ľudia si radšej na úkor kvality zvolia komerčný paškvil s mladými neskúsenými trénermi ako profesionálne prostredie aj keď niekedy to je tá náročnejšia cesta. Neprijímame hocikoho,“ poznamenal Kosár. „Vyberáme si, nie sme komerčná telocvičňa, ktorá vám namiesto odbornosti a skúsenosti poskytne certifikát a slová, ktoré chcete počuť," povedal tréner. Kosár ešte raz zdôraznil, že bez výraznej podpory sponzorov by box v Michalovciach neožil. "Bez pána Maščeníka, Gaška, Fordoša, Badiho, Kozáka a hlavne Hasaniho by sme uz žobrali pred Kauflandom. Lebo nie sme ochotní ustúpiť zo svojich nárokov na klienta,“ dodal nakoniec Kosár.

 

FOTO: BC Zemplin Workout Michalovce

Zverejnené: 20.12.2016
Zaujal Vás članok? Neváhajte a dajte mu svoj hlas. :



Bazár autodielov