MICHALOVSKÉ SPRÁVY- VAŠE INTERNETOVÉ NOVINY
, meniny má , zajtra
lupa
domov


Michalovčan obchodoval s drogami. Našli u neho aj zbrane


Pri domovej prehliadke zaistili policajti malokalibrovku, dlhé i krátke strelné  zbrane, nástražno výbušný systém, puškohľad a náboje.

FOTO

Pripoj sa k nám na FaceBooku a buď vždy v obraze!



25-ročný Michalovčan bol vyšetrovateľom Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Humennom obvinený zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi  a zo zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami. V pondelok / 14.11.2016 / popoludní bol Maroš pred jedným z humenských pohostinstiev kriminalistami zadržaný, pričom počas zadržania vyhodil na zem neznáme množstvo bielej kryštalickej látky. Pri následnej domovej prehliadke vydal polícii okrem iného aj bielu kryštalickú látku v priehľadnom igelitovom vrecúšku a puzdro od kinofilmu s neznámym obsahom. Podľa predbežného výsledku kriminalisticko-expertízneho skúmania išlo o metamfetamín o celkovej hmotnosti 41,09 gramov, z uvedeného množstva by bolo  možné pripraviť od 660  do 2 643 obvykle jednorazových dávok drogy schopných ovplyvniť psychiku užívateľa.  Bolo preukázané, že  Maroš  najmenej od mesiaca júla tohto roku kupoval a iným spôsobom zadovažoval psychotropné látky obsahujúce účinnú látku metamfetamín, ktoré v rôznych množstvách u seba ako aj v mieste trvalého pobytu prechovával a v rôznych množstvách dovážal do Humenného.

Pri domovej prehliadke bolo taktiež  zistené, že Maroš u seba v byte bez povolenia a v rozpore so zákonom o zbraniach a strelive držal, prechovával a hromadil náboje rôzneho druhu  / pištoľové náboje, puškové náboje, ... /,  malokalibrovku, dlhé i krátke strelné  zbrane, nástražno výbušný systém, puškohľad,  hlaveň s mieridlami, tlmič hluku výstrelu, mnohé komponenty zbraní ako aj väčšie množstvo peňazí pochádzajúce pravdepodobne z predaja drog.  ...   prípad nedovoleného ozbrojovanie bude odovzdaný vecne a miestne príslušnému útvaru Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Michalovciach. Zadržaný a obvinený muž bol umiestnený do cely policajného zaistenia a humenský vyšetrovateľ spracoval podnet na podanie návrhu  na jeho väzobné stíhanie.  Ak sa Marošovi vina preukáže, hrozí mu trest odňatia slobody na tri až desať rokov. Na prípade pracovali policajti Odboru kriminálnej polície  Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Humennom v súčinnosti s Kriminálnym úradom Finančnej správy, pobočka východ, Košice. Informovala prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

Foto: POLICIA

Zverejnené: 16.11.2016
Zaujal Vás članok? Neváhajte a dajte mu svoj hlas. :



Bazár autodielov