MICHALOVSKÉ SPRÁVY- VAŠE INTERNETOVÉ NOVINY
, meniny má , zajtra
lupa
domov


V kamióne našli pol milióna pašovaných cigariet. Pozrite sa, kde boli ukryté


V kamióne bez tovaru sa pokúsili prepašovať takmer pol milióna kusov cigariet.

FOTO

Pripoj sa k nám na FaceBooku a buď vždy v obraze!



Colníci Colného úradu Michalovce odhalili v doobedňajších hodinách vo Vyšnom Nemeckom 456 760 kusov pašovaných cigariet v kamióne s návesom, ktorý neprepravoval žiaden tovar. Cigarety označené ukrajinskými kontrolnými známkami boli ukryté v palivových nádržiach vozidla, špeciálne upravenej podlahe návesu a v rezervných pneumatikách. Finančný únik na cle a daniach predstavuje 62 090,127 eur.


Dňa 22.06.2016 v doobedňajších hodinách vstupovalo cez colný hraničný priechod Vyšné Nemecké na Slovensko nákladné vozidlo s návesom s ukrajinskými evidenčnými číslami. Vodič smerujúci z Ukrajiny podľa jeho slov do Michaloviec, nedeklaroval dovoz žiadneho tovaru. Colníci podrobili kamión aj s návesom colnej kontrole s použitím špeciálne cvičeného služobného psa, ktorý značil možný výskyt tabakových výrobkov na viacerých miestach. Následne colníci zoskenovali vozidlo a označili podozrivé miesta. Pri dôkladnej fyzickej colnej kontrole vozidla zistili colníci úkryty cigariet v dvoch rezervných pneumatikách, oboch palivových nádržiach vozidla, z ktorých boli reálne použité na palivo len malé časti, z veľkej časti boli použité ako skrýša pre cigarety.

Ďalšie cigarety boli ukryté v špeciálne upravenej podlahe návesu vozidla.

Celkom bolo odhalených 456 760 kusov (2 283,8 kartónov) cigariet rôznych značiek balených v spotrebiteľskom balení po 20 kusov označených ukrajinskými kontrolnými známkami.
Finančný únik na cle a spotrebnej dani bol vyčíslený na 62 090,127 eur.
Prípad bol vzhľadom na podozrenie zo spáchania trestného činu postúpený miestne príslušnému vyšetrovateľovi Kriminálneho úradu finančnej správy. V prípade preukázania viny môže byť vodičovi uložený trest odňatia slobody až od 3 do 5 rokov. Informovala hovorkyňa Colného úradu Michalovce Klára Baloghová.


Zverejnené: 22.06.2016
Zaujal Vás članok? Neváhajte a dajte mu svoj hlas. :



Bazár autodielov