MICHALOVSKÉ SPRÁVY- VAŠE INTERNETOVÉ NOVINY
, meniny má , zajtra
lupa
domov


RegioJet plánuje zaviesť nové autobusové linky na východnom Slovensku


Zabezpečia prípoje od vlakov z a do Bratislavy a Prahy

FOTO

Pripoj sa k nám na FaceBooku a buď vždy v obraze!



Žlté autobusy prepoja dôležité centrá na východnom Slovensku so stanicami vlakov RegioJet - dopravca podal žiadosť o licencie. RegioJet opäť otvára tému spustenia autobusových liniek na východnom Slovensku. Chce nimi zabezpečiť návoz cestujúcich od svojich vlakov z Bratislavy, resp. Žiliny, Ostravy, Olomouca a Prahy a ďalších miest v Slovenskej a Českej republike. Dopravca aktuálne podal žiadosť o licencie na na prevádzku dvoch linik pričom všetky budú nadväzovať na príchody a odchody vlakov RegioJet. "Chceme prepojiť mestá na východnom Slovensku so stanicami našich vlakov. Tie síce v súčasnosti premávajú do Kysaku či Košíc, ale pre cestujúcich, ktorí pokračujú ďalej na východné Slovensko, chceme zabezpečiť garantovaný prípoj priamo od alebo k ich vlaku RegioJet. Všetky autobusy, ktoré plánujeme spustiť, budú priamo nadväzovať na príchody a odchody našich vlakov. Rešpektovať budú aj ich prípadné meškania," hovorí Radim JANČURA, majiteľ spoločnosti RegioJet.

 20 nových spojov denne

"Novými linkami by sme chceli spojiť Kysak s Prešovom, či Kysak so Svidníkom. Plánujeme aj  spoje z Kysaku do Bardejova, ktoré by nadväzovali na vlaky z Bratislavy a Prahy a obsadiť plánujeme aj významnú trasu medzi Košicami, Michalovcami, Humenným a Sninou. Všetky nové trasy vzišli z podnetov cestujúcich po nedávnej ankete, z ktorej vyplynulo, že najväčší záujem o naše autobusy je práve na východnom Slovensku," hovorí Ivana KAŠICKÁ, riaditeľka autobusovej dopravy RegioJet. Ak by všetko vyšlo ako plánujeme, na východnom Slovensku vznikne 20 nových autobusových spojení, ktoré budú premávať každý deň," dodáva Ivana KAŠICKÁ. Pozitívum spustenia nových liniek bude aj výrazné uľahčenie nákupu cestovných lístkov. Prostredníctvom internetu si cestujúci pár kliknutiami zaobstará lístok, ktorý bude platiť aj vo vlaku a aj v nadväznom autobuse. Cez internet si zistia aj aktuálny voľný počet miest a v cene budú mať zadarmo aj miestenku.

 RegioJet sa chce stať slovenským sieťovým dopravcom

Po úspechu, ktorý RegioJet zožal na autobusovej linke medzi Banskou Bystricou, Nitrou a Bratislavou, plánuje aj tento rok na Slovensku otvoriť ďalšie linky. V prvom rade má záujem o autobusové trasy, ktoré premávajú v prirodzenom spádovom okolí staníc, do ktorých premávajú jeho vlaky, od ktorých zabezpečí prípoje ďalej. Záujem má aj o vyťažené vnútroštátne trasy a medzinárodné linky, ktoré prepoja Slovensko s celou Európu a okolitými zahraničnými metropolami. Koncom minulého roka takto uviedol do prevádzky napr. linku Bratislava - Schwechat - Viedeň. Do pár rokov sa chce stať RegioJet slovenským dopravcom, ktorý prepojí strategické mestá na Slovensku podobne ako aj v Českej republike. Cestujúci sa môžu tešiť na výrazné zvýšenie kvality a zníženie cien lístkov minimálne o tretinu. Tento rok plánuje previesť RegioJet všetkými svojimi vlakmi a autobusmi asi 16 mil. cestujúcich a realizuje výraznú expanziu.

Aleš Ondrůj, tlačový hovorca RegioJet


Zverejnené: 14.06.2016
Zaujal Vás članok? Neváhajte a dajte mu svoj hlas. :



Bazár autodielov