MICHALOVSKÉ SPRÁVY- VAŠE INTERNETOVÉ NOVINY
, meniny má , zajtra
lupa
domov


Michalovce plánujú prvý poschodový parkovací dom


Na parkovisku medzi Daňovým úradom, Všeobecnou úverovou bankou a Obvodným úradom chce mesto Michalovce prvý poschodový parkovací dom v centre mesta. Výstavbu parkovísk na troch podlažiach by mala financovať a postaviť súkromná firma.

FOTO

Pripoj sa k nám na FaceBooku a buď vždy v obraze!



 

Nedostatok parkovacích miest v centre Michaloviec chce mesto riešiť výstavbou poschodového parkovacieho domu. Stáť by mal na mestských pozemkoch, ktoré sa nachádzajú na ploche medzi Obvodným úradom, Daňovým úradom a Všeobecnou úverovou bankou. Na tomto pozemku sa v súčasnosti aj teraz nachádza mestské parkovisko.  Podľa mesta je počet parkovacích miest pre také množstvo úradov, inštitúcií a obchodných prevádzok, ktoré tam sídlia nepostačujúce. 

Poschodový parkovací dom by mal zlepšiť parkovanie v tomto zaťaženom území. Mesto chce aby v dome bolo minimálne 250 parkovacích miest.

 

Mestskí poslanci schválili podmienky obchodnej verejnej súťaže o najvhodnejší návrh na uzavretie zmluvy na  výstavbu a prevádzku parkovacieho domu. V súčasnosti sa na predmetných pozemkoch nachádzajú aj  radové garáže vo vlastníctve mesta.  Firma, ktorá vyhrá súťaž na výstavbu parkovacieho domu by mala na vlastné náklady tieto garáže zlikvidovať.

 

 Termín začatia výstavby parkovacieho domu zatiaľ nie je jasný.  Všetko závisí od toho, či sa vôbec nejaká firma do súťaže prihlási a prejaví  záujem o výstavbu poschodového parkoviska . Mesto výstavbu parkovacieho domu z vlastných peňazí neplánuje.


FOTO: TOM

Zverejnené: 11.09.2011
Zaujal Vás članok? Neváhajte a dajte mu svoj hlas. :



Bazár autodielov