MICHALOVSKÉ SPRÁVY- VAŠE INTERNETOVÉ NOVINY
, meniny má , zajtra
lupa
domov


Najobávanejší detský zlodej skončil v domove


Len 13-ročný Ján zo Sobraniec bol vyše roka najobávanejším detským zlodejom v okrese Sobrance. Mal na svedomí až 25 trestných vecí!!!

FOTO

Pripoj sa k nám na FaceBooku a buď vždy v obraze!



Polícia ho nemohla potrestať, pretože chlapec kvôli nízkemu veku nebol trestne zodpovedný. Hoci ho policajti aj prichytili pri čine, chlapec o niekoľko týždňov kradol ďalej. Nakoniec ho umiestnili v reedukačnom centre.

 

Trinásťročný Ján zo Sobraniec bol dlhom postrachom pre svoje okolie. Chlapec zneužíval svoj vek na to, aby mohol bez problémov kradnúť. Ešte v apríli medzi Tyršovou a Komenského ulicou vykradol garáž a odniesol z nej elektrické náradie. Vo februári sa vlámal do pohostinstva v Nižnom Nemeckom, odkiaľ ukradol 130 eur a cukrovinky. V máji sa napríklad vlámal do novinového stánku na Michalovskej ulici v Sobranciach. Keď chcel ukradnúť kartóny cigariet, prichytili ho policajti. Ani to 13-ročného chlapca neodradilo a v krádežiach pokračoval. Policajti museli vždy stíhanie zastaviť, pretože chlapec nebol trestne zodpovedný.

Ján mal na svedomí viacero krádeží a vlámaní od druhej polovici roka 2010 a prvej polovici roka 2011. Všetky mali rovnaký, alebo podobný spôsob páchania. Chlapcovi polícia preukázala celkovo 25 trestných vecí majetkovej povahy a 8 priestupkov proti majetku. Všetky prípady, ktoré spáchal ako maloletý  boli odložené, respektíve zastavené v zmysle trestného poriadku pre nedostatok veku.

Polícia však o týchto rozhodnutia priebežne informovala Úrad práce sociálnych vecí a rodiny v Sobranciach ako podnet na riešenie tohto problému v rámci opatrení v občiansko-právnom konaní- nariadení ústavnej výchovy. Okresný súd napokon rozhodol o nariadení ústavnej starostlivosti a od septembra 2011 ho umiestnili v reedukačnom centre. Ján už za ten čas dosiahol 14 rokov.  Posledné 4 trestné veci mal spáchať už nie ako maloletý ale ako mladistvý. To znamená, že za svoje ďalšie skutky už bude trestne zodpovedný.  Polícia ho preto ešte v júli tohto roku po objasnení zadržala, obvinila a umiestnila v cele policajného zaistenia. Dala aj podnet na jeho vzatie do väzby. Sudca sa síce s dôvodmi väzby stotožnil, ale rozhodol, že Jána ponechá na slobode. Chlapec napokon skončil v reedukačnom centre.

Zverejnené: 10.09.2011
Zaujal Vás članok? Neváhajte a dajte mu svoj hlas. :



Bazár autodielov