MICHALOVSKÉ SPRÁVY- VAŠE INTERNETOVÉ NOVINY
, meniny má , zajtra
lupa
domov


ŠKANDÁL: S drogami obchodovali aj profesionálni vojaci od Humenného


Zaistených bolo 1550 dávok drogy.

FOTO

Pripoj sa k nám na FaceBooku a buď vždy v obraze!



Humenský vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi a to v súvislosti s akciou, na ktorej sa podieľali kriminalisti Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Humennom a kriminalisti Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove v súčinnosti s vojenským spravodajstvom. V rámci operatívno-pátracej činnosti bolo zistené, že vtedy neznámy páchateľ z obce Kamenica nad Cirochou, si najmenej od mesiaca október 2015 až doposiaľ zadovažuje zo zatiaľ nezisteného zdroja psychotropné látky a to hlavne amfetamín a metamfetamín. Tieto látky ďalej v rôznych množstvách u seba, v mieste bydliska ako aj na iných miestach prechováva, pripravuje na distribúciu a taktiež v rôznych množstvách a za rôzne sumy predáva iným odberateľom. Na základe ďalších zistení boli v nedeľu / 13.12.2015 / v ranných hodinách v zmysle zákona zadržaní štyria muži. Išlo o 21 ročného Dávida, 22 ročného Tomáša, 21 ročného Erika / pochádzajú z obce Kamenica nad Cirochou / a o 20 ročného Miroslava / ten pochádza z obce Koškovce /.

V prípade Dávida, Tomáša a Miroslava ide o profesionálnych vojakov Armády SR. Zadržaní muži boli  podozriví zo spáchania drogovej trestnej činnosti. Zadržaní boli umiestnení do cely policajného zaistenia, najmladší z nich bol neskôr zo zadržania prepustený. Na základe dôkazov bolo Dávidovi, Tomášovi a Erikovi vyšetrovateľom vznesené obvinenie zo zločinu  nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok,  jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi, spáchaného formou spolupáchateľstva ... zákon stanovuje pri tomto čine trestnú hranicu odňatia slobody na tri až desať rokov. Z doterajšieho vyšetrovania bolo preukázané, že obvinení si mali najmenej od mesiaca september 2015 zabezpečovať drogy a to pervitín, ktorý potom následne spoločne ako aj samostatne mali predávať ďalším osobám. Za účelom takejto kúpy sa v nedeľu / 13.12.2015 / stretli v Košiciach, kde Dávid zakúpil od vtedy  nestotožnenej osoby dva kusy zatavených injekčných striekačiek s obsahom bielej kryštalickej látky. Počas spiatočnej cesty domov na osobnom motorovom vozidla zn. VW GOLF, boli na štátnej ceste I/74 medzi obcou Brekov a mestom Humenné zastavení príslušníkmi polície. V predmetnom vozidle bola vykonaná prehliadka, počas  ktorej boli nájdené uvedené dva kusy zatavených injekčných striekačiek s obsahom morfologicky zhodného bieleho kryštalického materiálu o celkovej hmotnosti takmer 32 gramov.  Podľa výsledku predbežného znaleckého skúmania by bolo možné zo zaistenej látky pripraviť od 390 do 1550 bežných jednorazových  dávok drogy  / predajom mohli získať sumu až 3.200,-Eur /.

Včera / 15.12.2015 / humenský vyšetrovateľ vzniesol obvinenie aj 22 ročnému  Pavlovi z obce Šintava,  pre zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi. Bolo preukázané, že práve Pavol predal Dávidovi,  Tomášovi  a Erikovi  dva kusy zatavených injekčných striekačiek s obsahom bielej kryštalickej látky. Pavol / ide o príslušníka čestnej stráže / bol zadržaný a následne bol umiestnený do cely policajného zaistenia.  Na základe príkazu na prijatie do väzby boli včera / 15.12.2015 /  vzatí do väzby obvinení Dávid, Erik a Tomáš.  Informovala prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Migalová.

 

ILUSTRAČNÉ FOTO: TOM

Zverejnené: 16.12.2015
Zaujal Vás članok? Neváhajte a dajte mu svoj hlas. :



Bazár autodielov