MICHALOVSKÉ SPRÁVY- VAŠE INTERNETOVÉ NOVINY
, meniny má , zajtra
lupa
domov


V Michalovciach vystavujú intímne momenty a príšery


Do 15 septembra ponúka kultúrno – alternatívny priestor SUBTEREN výstavu „Nie je tu západ slnka, Tatry ani holá žena na koni“, dvoch výtvarníčok z Košíc Alex Bočekovej a Moniky Vrancovej.

FOTO

Pripoj sa k nám na FaceBooku a buď vždy v obraze!



Alex Bočeková

Jej fotografie sú veľmi osobné, zobrazujú väčšinou intímne momenty. Upriamujú sa na problematiku a jej vzťahy k okoliu teda na kontrast dav verzus jednotlivec. Jej autoportréty však skúmajú vzťah k spoločnosti, ale aj k samej sebe. Tieto vzťahy majú rôzne podoby od vášne cez násilie až sarkazmus. Manipulovanú fotografiu využíva tiež ako prostriedok k vytváraniu nových sebareflexívnych realít.

 

Monika Vrancová

Vo svojej tvorbe spája grafické a maliarske prístupy. Zameriava sa na podvedomí a vedomí svet mysle a jeho temnejšiu stránku, ktorú transformuje do podoby temného lesa. Tento zastupuje smútok, strach, rozpad, niekedy až krásu smrti. Inšpirujú ju archeologické prístupy, čo najviac využíva pri práci so sádrokartónom (rýpanie, rezanie, strhávanie vrstiev a „hľadanie pod povrchom“). V kolážach oživuje pozostatky a časti reálnych zvierat spájaním do vymyslených príšer.

Text a foto: Martina Králiková


 

Kultúra - V Michalovciach vystavujú intímne momenty a príšery - kjkljk 114.jpg Kultúra - V Michalovciach vystavujú intímne momenty a príšery - kjkljk 117.jpg Kultúra - V Michalovciach vystavujú intímne momenty a príšery - kjkljk 123.jpg Kultúra - V Michalovciach vystavujú intímne momenty a príšery - kjkljk 142.jpg Kultúra - V Michalovciach vystavujú intímne momenty a príšery - kjkljk 152.jpg Kultúra - V Michalovciach vystavujú intímne momenty a príšery - kjkljk 154.jpg Kultúra - V Michalovciach vystavujú intímne momenty a príšery - kjkljk 156.jpg Kultúra - V Michalovciach vystavujú intímne momenty a príšery - kjkljk 157.jpg Kultúra - V Michalovciach vystavujú intímne momenty a príšery - kjkljk 162.jpg Kultúra - V Michalovciach vystavujú intímne momenty a príšery - kjkljk 163.jpg Kultúra - V Michalovciach vystavujú intímne momenty a príšery - kjkljk 169.jpg Kultúra - V Michalovciach vystavujú intímne momenty a príšery - kjkljk 171.jpg Kultúra - V Michalovciach vystavujú intímne momenty a príšery - kjkljk 189.jpg Kultúra - V Michalovciach vystavujú intímne momenty a príšery - kjkljk 190.jpg Kultúra - V Michalovciach vystavujú intímne momenty a príšery - kjkljk 191.jpg Kultúra - V Michalovciach vystavujú intímne momenty a príšery - kjkljk 192.jpg Kultúra - V Michalovciach vystavujú intímne momenty a príšery - kjkljk 193.jpg Kultúra - V Michalovciach vystavujú intímne momenty a príšery - kjkljk 198.jpg Kultúra - V Michalovciach vystavujú intímne momenty a príšery - kjkljk 201.jpg Kultúra - V Michalovciach vystavujú intímne momenty a príšery - kjkljk 202.jpg Kultúra - V Michalovciach vystavujú intímne momenty a príšery - kjkljk 203.jpg Kultúra - V Michalovciach vystavujú intímne momenty a príšery - kjkljk 204.jpg Kultúra - V Michalovciach vystavujú intímne momenty a príšery - kjkljk 205.jpg Kultúra - V Michalovciach vystavujú intímne momenty a príšery - kjkljk 206.jpg Kultúra - V Michalovciach vystavujú intímne momenty a príšery - kjkljk 222.jpg Kultúra - V Michalovciach vystavujú intímne momenty a príšery - kjkljk 223.jpg Kultúra - V Michalovciach vystavujú intímne momenty a príšery - kjkljk 224.jpg Kultúra - V Michalovciach vystavujú intímne momenty a príšery - kjkljk 229.jpg Kultúra - V Michalovciach vystavujú intímne momenty a príšery - kjkljk 233.jpg
Zverejnené: 03.09.2011
Zaujal Vás članok? Neváhajte a dajte mu svoj hlas. :



Bazár autodielov