MICHALOVSKÉ SPRÁVY- VAŠE INTERNETOVÉ NOVINY
, meniny má , zajtra
lupa
domov


Michalovčan prekladal nelegálne cigarety na pumpe. Zadržali ho colníci


Viac ako 100-tisíc nelegálnych cigariet a dvoch pašerákov včera večer zadržali colníci z Kriminálneho úradu finančnej správy (KUFS) v Ružomberku. Medzi zadržanými je aj Michalovčan. Finančný únik na daniach je takmer 10 000 eur.

FOTO

Pripoj sa k nám na FaceBooku a buď vždy v obraze!



Včera večer zadržali príslušníci KUFS dvoch mužov priamo pri odovzdávaní zásielky nelegálnych cigariet. Celé sa to odohralo na benzínke v Ružomberku. Jaroslav Ch. (55) z Michaloviec priviezol cigarety na osobnom aute modrej farby. Na čerpacej stanici sa stretol s Tomášom Ch. (35) z Ružomberka, ktorý si mal nelegálne cigarety prevziať a distribuovať. Colníci mužov zadržali doslova „in flagranti“ teda priamo pri čine. Ružomberčan totiž tieto cigarety nakladal do svojho šedého auta.   Počas akcie zaistili: 41 800 kusov cigariet ruskej značky s označením For Dutty Free Only, 62 400 kusov cigariet bieloruskej značky.  Celkovo colníci zadržali 104 200 cigariet 9 866,70 eur.


Vyšetrovateľ mužov obvinil z prečinu porušovania predpisov o štátnych technických opatreniach označenie tovaru podľa § 279 odst 1, 2 písm. a Trestného zákona v platnom znení, za čo im hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov. Informovala hovorkyňa Finačnej správy SR Patrícia Macíková.

 

FOTO: KUFS

Zverejnené: 12.10.2015
Zaujal Vás članok? Neváhajte a dajte mu svoj hlas. :



Bazár autodielov