MICHALOVSKÉ SPRÁVY- VAŠE INTERNETOVÉ NOVINY
, meniny má , zajtra
lupa
domov


Colníci odhalili nové špeciálne úkryty na pašovanie cigariet


Colníci na hraničnom priechode Vyšné Nemecké odhalili v špeciálne vybudovaných úkrytoch ukrajinského dodávkového vozidla 153 860 kusov pašovaných cigariet rôznych značiek. Finančný únik je v tomto prípade takmer 21 000 eur.

FOTO

Pripoj sa k nám na FaceBooku a buď vždy v obraze!



Počas dnešného dňa na colnom hraničnom priechode vo Vyšnom Nemeckom odhalili colníci nelegálny dovoz cigariet v ukrajinskom dodávkovom vozidle, ktoré vstupovalo na Slovensko z Ukrajiny a smerovalo do Talianska. Vodič ani cestujúci na výzvu colníka nedeklarovali žiaden dovážaný tovar. Pri vykonávaní colnej kontroly bol nasadený aj služobný pes vycvičený na vyhľadávanie tabakových výrobkov. Pes značil vo vozidle niekoľko podozrivých miest. Následne bola dodávka podrobená aj kontrole skenovacím zariadením rovnako s pozitívnym výsledkom. Pri podrobnej fyzickej kontrole vozidla bolo odhalených viacero špeciálne vybudovaných úkrytov:  -pod posteľou, - v dvojitých stenách medzi batožinovým priestorom a sedacou časťou vozidla,  - v bočných stenách batožinového priestoru vozidla.


Celkom sa v úkrytoch nachádzalo 153 860 kusov (769,3 kartónu) cigariet, balených v spotrebiteľskom balení po 20 ks, v dĺžke tabakového povrazca do 80 mm vrátane, označených na spotrebiteľskom balení ukrajinskými kontrolnými známkami. Finančný únik na cle a spotrebnej dani bol vyčíslený na 20 915,11 eur. Z toho len únik na spotrebnej dani predstavuje hodnotu 14 001,26 eur. Prípad bol vzhľadom na podozrenie zo spáchania trestného činu, ktorého sa mal dopustiť ukrajinský občan tým, že nezákonne prepravil na územie SR tabakové výrobky, postúpený miestne príslušnému vyšetrovateľovi Kriminálneho úradu finančnej správy.

Páchateľovi hrozí trest odňatia slobody vo výške do päť rokov a vyhostenie z územia Slovenskej republiky. Vyšetrovateľ dal tiež návrh na zhabanie auta, ktoré bolo použité na spáchanie trestného činu. Informovala hovorkyňa Colného úradu Michalovce Klára Baloghová.

 

FOTO: CÚ MICHALOVCE.

 

Zverejnené: 11.09.2015
Zaujal Vás članok? Neváhajte a dajte mu svoj hlas. :



Bazár autodielov