MICHALOVSKÉ SPRÁVY- VAŠE INTERNETOVÉ NOVINY
, meniny má , zajtra
lupa
domov


Nemocnica: Vieme čo plánujú s rozostavaným pavilónom


Mal byť pýchou michalovskej nemocnice, ale už niekoľko rokov je jej záťažou a hanbou. Rozostavaný nemocničný pavilón chátra ďalej a jeho okolie už pripomína džungľu.

FOTO

Pripoj sa k nám na FaceBooku a buď vždy v obraze!



Michalovčanom, pacientom a lekárom predsa len svitá malá nádej, že  rozostavaný pavilón v Nemocnici s poliklinikou Š. Kukuru a.s. v Michalovciach predsa len raz dokončia. Pavilón, ktorý mal  byť podľa pôvodných plánov hlavným centrom - srdcom areálu chátra už roky. Michalovčania, ktorí tadiaľ prechádzajú pravidelne iste postrehli, že okolie pavilónu sa už pomaly mení na zarastenú džungľu.

 

Košický samosprávny kraj, ktorý bol majoritným akcionárom nemocnice, roky  nenašiel peniaze na jeho dostavbu. Michalovskú nemocnicu bude mať  od 1. septembra v dlhodobom  prenájme na 20 rokov Vranovská investičná s.r.o.. Pri tejto zmene svitá malá nádej, že rozostavaný pavilón nový nájomca dokončí. Tá nádej je však len veľmi malá. Odhaduje sa, že na dostavbu a dovybavenie pavilónu  je potrebných približne 20 miliónov eur. Aj optimisti pochybujú či nový nájomca bude ochotný a schopný investovať takúto  mastnú sumu do prenajatého majetku.

 

 Mesto Michalovce  ako menšinový akcionár  nemocnice podmienilo  svoj  súhlas s prenájmom zdravotníckeho zariadenia tým, aby sa do nájomnej zmluvy medzi Košickým samosprávnym krajom a Vranovskou investičnou premietla aj dostavba monobloku, rozostaveného pavilónu v Michalovciach. Primátor Viliam Zahorčák  na mimoriadnom zasadnutí mestského zastupiteľstva pripustil , že tieto rokovania neboli ľahké. Výsledkom týchto rokovaní je, že do nájomnej zmluvy sa premietlo,  že  pavilón je takisto predmetom nájmu a dostal sa do nájmu Vranovskej investičnej. Zároveň v nájomnej zmluve je zakomponované, že za účelom realizácie dostavby pavilónu sa nájomca zaväzuje v lehote do 18 mesiacov odo dňa začatia nájmu podľa tejto zmluvy na vlastné náklady vypracovať architektonickú štúdiu dostavby a budúceho vizuálu pavilónu s funkčným popisom jeho oddelení a zabezpečovaného rozsahu zdravotnej starostlivosti vrátane postupnosti krokov výstavby a presunu jednotlivých oddelení do pavilónu po jeho dostavbe, ktorá bude obsahovať aj predpokladaný odhad nákladov na takúto dostavbu.

 

Zmluvné strany sa dohodli, že po vypracovaní štúdie a zabezpečení financovania dostavby pavilónu uzatvoria spolu samostatnú zmluvu, ktorá bude obsahovať všetky nevyhnutné faktické, právne, stavebno-technické,  daňové a ďalšie podmienky realizácie dostavby pavilónu, jeho financovania, refundácie nákladov, otázku vlastníckeho práva k investíciám vynaložených na jeho dostavbu, podmienky kolaudácie a spôsob  jeho využitia nájomcom po jeho kolaudácii. Zmluvné strany sa dohodli, že nájomca na základe štúdie spolu s jej pripomienkami a po uzavretí zmluvy po jej predchádzajúcom schválení zastupiteľstvom  prenajímateľa  uskutoční všetky nevyhnutné kroky a úsilie na zabezpečenie dostavby pavilónu tak, aby najneskôr v lehote 36 mesiacov odo dňa začatia nájmu podľa  tejto zmluvy začal, alebo zabezpečil začatie prípravy stavebných prác potrebných na výstavbu pavilónu s tým, aby na základe schválenia, podľa vydaného stavebného povolenia začal  s výstavbou, alebo zabezpečil výstavbu pavilónu počas doby nájmu.  „Určite možno by sme viacerí boli radi, aby tá dikcia toho bola prísnejšia, striktnejšia, možno aj s nejakými konsekvenciami možnými. Na základe rokovaní sme sa dopracovali, Košický samosprávny kraj a Vranovská investičná k takémuto zneniu, ktoré dáva istú nádej do budúcnosti. Vytvára istý predpoklad na to, aby tento vleklý problém, s ktorým sa tu v Michalovciach pasujeme mohol byť riešený, nakoľko nemáme a v minulosti sme sa o to pokúšali na viacerých úrovniach žiadnu nádej, že by sa výstavba mohla realizovať zo štátnych prostriedkov, ani z prostriedkov Košického samosprávneho kraja a  určite ani nie mestských. Takto to vytvára istý predpoklad,“ uviedol na mimoriadnom rokovaní michalovský primátor.  To či sa s pavilónom bude niečo diať zistia Michalovčania veľmi rýchlo. Veď  ho majú pravidelne na očiach. PS:(Už síce ani veľmi nie, lebo ho zakrývajú kríky, náletové dreviny a burina)

 

FOTO: TOM   

Samospráva - Nemocnica: Vieme čo plánujú s rozostavaným pavilónom - P1160378.JPG Samospráva - Nemocnica: Vieme čo plánujú s rozostavaným pavilónom - P1160379.JPG Samospráva - Nemocnica: Vieme čo plánujú s rozostavaným pavilónom - P1160380.JPG Samospráva - Nemocnica: Vieme čo plánujú s rozostavaným pavilónom - P1160381.JPG Samospráva - Nemocnica: Vieme čo plánujú s rozostavaným pavilónom - P1160382.JPG Samospráva - Nemocnica: Vieme čo plánujú s rozostavaným pavilónom - P1160383.JPG Samospráva - Nemocnica: Vieme čo plánujú s rozostavaným pavilónom - P1160384.JPG Samospráva - Nemocnica: Vieme čo plánujú s rozostavaným pavilónom - P1160385.JPG Samospráva - Nemocnica: Vieme čo plánujú s rozostavaným pavilónom - P1160386.JPG Samospráva - Nemocnica: Vieme čo plánujú s rozostavaným pavilónom - P1160387.JPG Samospráva - Nemocnica: Vieme čo plánujú s rozostavaným pavilónom - P1160388.JPG Samospráva - Nemocnica: Vieme čo plánujú s rozostavaným pavilónom - P1160390.JPG Samospráva - Nemocnica: Vieme čo plánujú s rozostavaným pavilónom - P1160391.JPG Samospráva - Nemocnica: Vieme čo plánujú s rozostavaným pavilónom - P1160392.JPG Samospráva - Nemocnica: Vieme čo plánujú s rozostavaným pavilónom - P1160393.JPG Samospráva - Nemocnica: Vieme čo plánujú s rozostavaným pavilónom - P1160394.JPG
Zverejnené: 29.08.2011
Zaujal Vás članok? Neváhajte a dajte mu svoj hlas. :



Bazár autodielov