MICHALOVSKÉ SPRÁVY- VAŠE INTERNETOVÉ NOVINY
, meniny má , zajtra
lupa
domov


Zlodeji posielajú v Michalovciach kradnúť aj deti


Michalovským správam sa počas Zemplínskeho jarmoku podarilo nafotiť deti, ktoré sa podozrivo prikrádajú k stánkom a autám predajcov.

FOTO

Pripoj sa k nám na FaceBooku a buď vždy v obraze!



 Zemplínsky jarmok v Michalovciach bol lákadlom nielen pre návštevníkov, ale aj zlodejov. Snažia sa okradnúť kupujúcich, predajcov aj majiteľov stánkov. Aby sa vyhli trestnej zodpovednosti posielajú kradnúť deti.

 

Ako kradnú na jarmoku

Malí zlodeji sa prikrádajú k predajným stánkom zozadu a snažia sa využiť nepozornosť predajcov. Najprv skúšajú kľučky na autách s tovarom,  či ich majitelia nezabudli uzamknúť.

 

Ak sú autá uzatvorené, a nič sa im nepodarilo ukradnúť, potom sa snažia zozadu spoza plachty vytiahnuť tovar.

 

Najprv ale predajcu zabaví spredu ďalšia skupinka zlodejov, ktorá predstiera, že chce  niečo nakúpiť.

 

Dospelí zlodeji posielajú kradnúť deti, ktoré ešte nemali 14 rokov a nie sú tresne zodpovedné. Hlavný zlodej postáva o pár metrov ďalej na chodníku a celú akciu sleduje z bezpečnej vzdialenosti. Ak sú deti prichytené,  predajcovia to polícii niekedy nehlásia a riešia to sami. Vynadajú im, pohrozia  a snažia sa tovar predávať ďalej. Skupinky detí  potom obehavajú na jarmoku stánok za stánkom ďalej.

 

Predajcovia si nosia psov  

„V Michalovciach máme so zlodejmi nepríjemné skúsenosti. V sobotu dopoludnia nám ukradli zozadu jednu krabicu s tovarom. Našťastie škoda nie je veľká lebo v nej bol len textil určený na výpredaj. Po tejto krádeži sme doniesli psa a uviazali sme ho za stánkom. Ten nás upozorni ak sa niečo deje podozrivé za naším chrbtom. Ale nie je to riešenie, lebo medzi stánkami prechádza aj veľa bežných ľudí, ktorí si len skracujú cestu a nechcem, aby pes niekoho pohrýzol,“ povedal predajca.

 

“Nie je to fér, že platíme za prenájom stánku ešte aj zaparkovaného auta a musíme stále striehnuť na zlodejov, ktorí sa nás snažia okradnúť,“ dodala predavačka.

 

Počas jarmoku  hliadkujú v uliciach mesta desiatky štátnych a mestských policajtov. Niektorí policajti monitoruj jarmok aj v civile. Podľa niektorých predajcov to na odradenie zlodejov nestačí. „Viac by mali sledovať, čo sa deje  za stánkami a nielen sa prechádzať po hlavnej ulici medzi ľuďmi,“ poznamenal predajca. S týmto tvrdením predajcov nemôžeme úplne súhlasiť pretože michalovské správy monitorovali situáciu aj za stánkami a postrehli sme, že štátni aj mestskí policajti hliadkovali aj tam.

 

 

Ilustračné foto: DEM

Zverejnené: 26.08.2011
Zaujal Vás članok? Neváhajte a dajte mu svoj hlas. :



Bazár autodielov