MICHALOVSKÉ SPRÁVY- VAŠE INTERNETOVÉ NOVINY
, meniny má , zajtra
lupa
domov


Nie je tepovanie ako tepovanie


Najjasnejším dôkazom výhodnosti strojového hĺbkového tepovania je výsledok.

FOTO

Pripoj sa k nám na FaceBooku a buď vždy v obraze!



Najjasnejším dôkazom výhodnosti strojového hĺbkového tepovania je výsledok, teda ako sedacia súprava vyzerá po tom, ako bola vyčistená. Každý kto takéto niečo podstúpil, musí uznať nespornú kvalitu a opodstatnenie celého procesu. Často však medzi ľuďmi rezonuje fáma, že čím výkonnejší stroj, tým lepší výsledok. To však v žiadnom prípade nie je pravda. Vo veľa prípadoch ani tepovacie prostriedky nespravia zázraky. Najpodstatnejšiu úlohu hrajú 3 faktory. Druh a typ čalúnenia, množstvo znečistenia a efektivita a skúsenosti s čistením.

Pokiaľ sa jedná o behúne či koberce, dá sa dosiahnuť veľmi uspokojivý výsledok, ak však už koberec nie je mechanicky zničený. Čím sú totižto vlákna koberca viac mechanicky rozdraté, tým obtiažnejšie a náročnejšie sa obnovuje jeho pôvodný vzhľad. Aj z gaučových súprav sa v mnohých prípadoch dá znečistenie odstrániť veľmi efektívne. Treba sa však zmieriť s faktom, že každý fľak je iný a nie každý dokonale povolí. Určite je ale na mieste spomenúť, že existujú aj také druhy čalúnenia, z ktorej pri sebe väčšom úsilí neodstránite ani jediný fliačik. Aj v prípadoch použitia tých najkvalitnejších profesionálnych tepovacích prípravkov. Vďaku Bohu čalúnených sedačiek takéhoto typu je ako šafranu.

Čas ktorý malo znečistenie na to, aby sadalo na sedačku a množstvo špiny hrajú pri hĺbkovom tepovaní tú najpodstatnejšiu úlohu. Ak sa pozriete detailnejšie v mnohých prípadoch to čo vyzerá ako špina či fľak, je v skutočnosti už nenávratne zničené miesto. Ako sa na príklad  dajú spomenúť vyšliapané chodníky na kobercoch. Ak to ešte nie je v katastrofálnom stave dajú sa odstrániť úplne, inokedy však vyčistené od nevyčisteného nerozoznáte. So samotným znečistením hĺbkové tepovanie extrakčnou metódou robí zázraky. Keď sú však vlákna koberca rozdraté a vlákno definitívne zničené, dá sa daný stav iba zlepšiť. Podobné možnosti sa dajú očakávať aj u kresiel, taburetiek, pohoviek či čalúnenia automobilov. Všetko sa tak postupom času ničí a keď sa o čalúnený nábytok dostatočne nestaráme , sedačku necháme hĺbkové tepovanie podstúpiť iba raz za pár rokov, nič udivujúce nemôžeme očakávať. Ale ako vo všetkom, aj tu narazíme na výnimky. Niekedy sa pošťastí natrafiť na extrémne znečistenú sedačku, ktorá by sa hodila už na vyhodenie, ale jej čalúnenie má takú kvalitu, že sa ju podarí vrátiť do pôvodného stavu. Celý proces môže trvať aj pol dňa, ale výsledok stojí za to .

Pri poslednom faktore by sa malo zmieniť, že dobrá, skúsená a efektívna firma vašu sedačku nielenže dôkladne vyčistí, ale Vám ju aj naimpregnuje a ošetrí proti roztočom. Odstránenie roztočov ocenia hlavne ľudia s dýchacími problémami a alergiami. Ide o epidémiu, ktorá sa neustále rozširuje po našej spoločnosti a kvalitným vytepovaním a zbavením domácnosti roztočov si môžeme iba uľaviť. Roztoče však nie sú jediným problémom stojacim za týmito ochoreniami. Tých príčin je celá rada a treba sa venovať každej, nie iba niektorým. Celým týmto problémom obrovských rozmerov sa zaoberá celostná medicína. Metóda skúmajúca príčiny ochorení do úplnej podstaty. Ak sa Vám zdá, že v súčasnej medicíne niečo nesedí, neváhajte navštíviť ich oficiálne stránky.

REKLAMA

Zverejnené: 01.06.2015
Zaujal Vás članok? Neváhajte a dajte mu svoj hlas. :



Bazár autodielov