MICHALOVSKÉ SPRÁVY- VAŠE INTERNETOVÉ NOVINY
, meniny má , zajtra
lupa
domov


Michalovce: Za smrť dievčatka dva až päť rokov


V polovici novembra minulého roka došlo v jednom z michalovských bytov k úmrtiu 2-mesačného dievčatka. V tejto súvislosti polícia začala trestné stíhanie pre usmrtenie a nariadila vykonať pitvu.

FOTO

Pripoj sa k nám na FaceBooku a buď vždy v obraze!



Zo znaleckého posudku súdneho lekárstva vyplynulo, že bezprostrednou príčinou smrti maloletého dieťaťa bol ťažký opuch mozgu pri splývajúcom katarálne-hnisavom zápale pľúc obojstranne a pri súčasných zápalových zmenách orgánov brušnej dutiny, kde podľa vyjadrenia znalcov sa tieto chorobné stavy nachádzajú v priamej príčinnej súvislosti s nedostatočnou hygienou a starostlivosťou poskytovanou maloletej rodičmi. Smrti maloletého dieťaťa sa dalo zabrániť včasnou návštevou zdravotníckeho zariadenia a poskytnutím včasnej odbornej a komplexnej lekárskej pomoci vrátane kontinuálnej hygienickej starostlivosti.

Na základe zabezpečených dôkazov a vykonaných potrebných procesných úkonov vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Michalovciach z prečinu usmrtenia obvinil 27-ročného muža a 19-ročnú ženu z Michaloviec. Obvinené osoby sú stíhané na slobode, v prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na dva až päť rokov.

 

Informoval košický krajský policajný hovorca Mgr. Jana Mésarová

Zverejnené: 19.02.2015
Zaujal Vás članok? Neváhajte a dajte mu svoj hlas. :



Bazár autodielov