MICHALOVSKÉ SPRÁVY- VAŠE INTERNETOVÉ NOVINY
, meniny má , zajtra
lupa
domov


V Michalovciach odovzdali EkoLogické ihrisko


Žiaci SOŠ obchodu a služieb v Michalovciach sa tešia z nového multifunkčného športoviska, ktoré v Ekohre vymenili za PET fľaše.

FOTO

Pripoj sa k nám na FaceBooku a buď vždy v obraze!



Nový školský rok sa v Michalovciach začal oveľa radostnejšie ako obyčajne. Žiaci michalovskej SOŠ obchodu a služieb si totiž od predstaviteľov spoločnosti Lidl prevzali nové multifunkčné športové ihrisko v hodnote 55-tisíc eur. V Ekohre, ktorú na prelome februára a marca usporiadal spomenutý obchodný reťazec, ich získali výmenou za PET fľaše od nápojov. Michalovčania odovzdali v Lidli 161 039 PET fliaš a umiestnili sa na 2. mieste.

Jeden z učiteľov vyhlásil, že ak sa jeho škola umiestni na popredných priečkach, po dvadsiatich rokoch si oholí fúzy. Táto extra motivácia zafungovala a jeho zverenci sa tešia z multifunkčného športového ihriska za 55 000 eur. „Druhé miesto je pre nás obrovský úspech. Žiaci potvrdili svoj pozitívny vzťah ku škole. Multifunkčné ihrisko určite zvýši kvalitu vyučovania ale aj mimoškolských aktivít. Najväčší prínos celej akcie je ekologické správanie sa voči svojmu okoliu,“ uviedol riaditeľ SOŠ Miroslav Sivý.


Tretie multifunkčné športovisko, v hodnote 35 000 €, získala Stredná odborná škola sv. Jozefa Robotníka v Žiline za 153 452 plastových fliaš. Lidl ocenil aj školy, ktoré sa umiestnili na 4.   - 7. mieste. Za svoju snahu získali po 10 000 eur na obnovu či výstavbu športových ihrísk. Dôvod na radosť tak majú aj žiaci zo Základnej školy vo Veľkých Uľanoch (4. miesto – 151 627 fliaš), z Gymnázia v Turzovke (5. / 132 154), zo Základnej školy s materskou školou v Malachove (6. / 128 216) a zo Základnej školy s materskou školou v Liešťanoch (7. / 110 894).

„Pred spustením Ekohry sme dúfali, že táto súťaž prebudí v mladých ľuďoch záujem o recykláciu a šport. Ekohra však dokázala oveľa viac. Počas štyroch týždňov zbieralo plastové fľaše celé Slovensko - školákom pomáhali aj na úkor svojho voľného času rodiny, susedia či známi. Na zber fliaš vyzývali aj jednotlivé mestá a obce. Výsledkom bolo takmer 8 miliónov odovzdaných fliaš, ale aj čistejšie mestá, lesy alebo vodné nádrže. Ekohra dokázala spojiť ľudí a nadchnúť ich pre dobrú vec,“ povedal Stanislav Čajka, generálny riaditeľ spoločnosti Lidl.

Do Ekohry sa zapojilo celkovo 468 škôl a viac ako 147 000 žiakov. Spoločne odovzdali v 123 predajniach Lidl 7 650 000 plastových fliaš od nápojov. Záštitu nad Ekohrou prevzalo Ministerstvo školstva, vedy a výskumu Slovenskej republiky. Vďaka spolupráci s partnerskými organizáciami putovali všetky vyzbierané fľaše do zberných dvorov v jednotlivých mestách.

 

TLAČOVÁ SPRÁVA

 

Zverejnené: 04.09.2014
Zaujal Vás članok? Neváhajte a dajte mu svoj hlas. :



Bazár autodielov