MICHALOVSKÉ SPRÁVY- VAŠE INTERNETOVÉ NOVINY
, meniny má , zajtra
lupa
domov


MICHALOVCE: Počas protidrogovej akcie zadržali 7 podozrivých


Počas akcie bolo vykonaných celkovo 6 domových prehliadok, pri ktorých zadržali 7 podozrivých osôb, zaistili omamné a psychotropné látky, materiál slúžiaci na ich výrobu a distribúciu (chemikálie, komponenty laboratória, váhy a podobne) a tiež zaistili zbraň a strelivo.

FOTO

Pripoj sa k nám na FaceBooku a buď vždy v obraze!



Košickí policajti v spolupráci s príslušníkmi Národnej kriminálnej agentúry Prezídia PZ včera (31.03.) v ranných hodinách v okresoch Michalovce a Trebišov vykonali policajnú akciu zameranú na zadržanie páchateľov drogovej trestnej činnosti. Počas akcie bolo vykonaných celkovo 6 domových prehliadok, pri ktorých zadržali 7 podozrivých osôb, zaistili omamné a psychotropné látky, materiál slúžiaci na ich výrobu a distribúciu (chemikálie, komponenty laboratória, váhy a podobne) a tiež zaistili zbraň a strelivo. Zaistené predmety boli odovzdané na ďalšie skúmanie Kriminalistickému a expertíznemu ústavu PZ v Košiciach. Po vykonaní potrebných procesných úkonov vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície KR PZ Košice vzniesol obvinenie za drogovú trestnú činnosť 4 osobám vo veku od 28 do 40 rokov (dvaja muži, dve ženy). Hlavnému aktérovi – dílerovi, viackrát súdne trestanému za drogovú trestnú činnosť, 40-ročnému mužovi z okresu Michalovce za obzvlášť závažný zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania  a obchodovania s nimi hrozí v prípade dokázania viny až 15 ročné väzenie, ďalším trom obvineným osobám za drogovú trestnú činnosť hrozí trest odňatia slobody na štyri až 10 rokov. Zároveň vyšetrovateľ spracuje podnet na väzobné stíhanie.


V rámci týchto domových prehliadok bola vykonávaná aj domová prehliadka na Kyjevskej ulici v Michalovciach. Príkaz súdu na vykonanie prehliadky bol vydaný na byt na 6. poschodí na uvedenej adrese. Vzhľadom na skutočnosť, že na tomto poschodí sa nachádzali iba dva byty, ktoré neboli nijako označené – ani menovkou ani číslom bytu, zakročujúci policajti vychádzali pri jeho identifikácií iba zo sprostredkovaných informácií. Policajti na dvere bytu zaklopali a domáce osoby reagovali na výzvu polície k otvoreniu bytu. Po jeho otvorení domáca osoba umožnila vstup policajtov do bytu. Po  identifikácii osôb v byte bolo zistené, že v tomto sa nenachádzajú záujmové osoby a k prehliadke bytu nedošlo. Pri tomto úkone neboli voči nikomu použité donucovacie prostriedky a nedošlo k zraneniam ani žiadnym škodám na majetku. Policajti vzápätí pristúpili k výkonu domovej prehliadky v byte oproti, na ktorý bol príkaz sudcu vydaný. V tomto byte boli zadržané dve osoby podozrivé z páchania drogovej trestnej činnosti, ktorým je v súčasnej dobe už aj vznesené obvinenie. Tieto osoby tam neboli prihlásené k trvalému ani prechodnému pobytu. Postup policajtov pri výkone domových prehliadok na Kyjevskej ulici v Michalovciach je predmetom už začatého disciplinárneho konania.


Touto cestou sa chceme  dotknutým osobám ospravedlniť za narušenie chodu ich domácnosti. Drogová trestná činnosť je však špecifická najmä z dôvodu, že previerky predchádzajúce, napr. domovým prehliadkam, musia byť vykonávané v režime prísneho utajenia. Nie je možné ich vykonávať otvorenou formou previerok v miestach ich páchania, pretože by to mohlo ohroziť účel trestného konania a zmariť dlhodobú činnosť polície. Zároveň chceme tiež uviesť, že nie je povinnosťou každého mať svoj byt označený, avšak je tiež potrebné chápať, že za takejto situácie je aj pre policajtov náročné pri výkone služobnej činnosti správne identifikovať miesto, na ktoré sú vyslaní. A to nie len pri výkone prehliadok, ale aj v prípade, ak sú záchranné zložky vyslané na pomoc ohrozeným osobám. Informovala Košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.


FOTO: POLÍCIA


Zverejnené: 01.04.2014
Zaujal Vás članok? Neváhajte a dajte mu svoj hlas. :



Bazár autodielov