MICHALOVSKÉ SPRÁVY- VAŠE INTERNETOVÉ NOVINY
, meniny má , zajtra
lupa
domov


MICHALOVCE: Navštívte skvelý filmový festival vo Freedome


Občianske združenie Medias Res v spolupráci s občianskym združením Človek v ohrození už po druhýkrát v našom meste zorganizovali medzinárodný festival dokumentárnych filmov JEDEN SVET, ktorého už 14. ročník sa uskutočnil v novembri v Bratislave v kine Lumiére.

FOTO

Pripoj sa k nám na FaceBooku a buď vždy v obraze!



Festival Jeden svet je jediným kultúrno-vzdelávacím podujatím na Slovensku, ktoré sa komplexne zaoberá ľudsko-právnymi a globálnymi témami. Každoročne prezentuje okolo 60 dokumentárnych filmov prevažne zahraničnej produkcie, vyše desiatku diskusií na aktuálne témy, fotografické výstavy a koncerty. "Meníme svet – je hlavným mottom 14. ročníka Festivalu Jeden svet. Takmer všade vo svete, ale aj na Slovensku, je občiansky aktivizmus na vzostupe. Akoby sme pochopili, že ani štát za nás všetko nevyrieši. Ak sa nám niečo nepáči, musíme to zmeniť sami. Zatiaľ sa to u nás darí najmä lokálnym iniciatívam, no odtiaľ je to už len na skok k celkovým spoločenským zmenám."

V rámci možnosti premietania týchto filmov aj v regiónoch sú Michalovce jedným z približne 20 miest Slovenska, kde budú mať možnosť návštevníci vidieť tieto filmy.

V Michalovciach vo Freedome si môžete ešte do Soboty 25.1.2014, si budú môcť návštevníci pozrieť 15 filmov. Začiatky premietaní sú o 18:00 a 19:30 hod. Podobne ako minulý rok, bude prebiehať hlasovanie o najlepší film. Pri každej návšteve návštevník obdrží hlasovací lístok, vďaka ktorému po jeho vyplnení, bude môcť po skončení festivalu v sobotu, o približne 20:30 hod. vyhrať knižné a vecné ceny. 


-=ROZPIS PREMIETANIA=-

Štvrtok 23.1.2014
18:00 - Dajte nám peniaze
19:30 - Skutočná sociálna sieť

Piatok 24.1.2014
18:00 - Duševný komfort Jurija Petroviča
19:00 - Prekliatie prírodných zdrojov
19:30 - Kampaňeros

Sobota 25.1.2014
18:00 - Na sever od slnka
19:00 - Škola v Kalo
19:30 - Po zemi po mori

20:30 - Záverečný ceremoniál - vyhlásenie najlepšieho filmu a vyžrebovanie výhercov vecných cien.

21:00 - Koncert - Andrea Petrovčínová (cover unplugged). Na gitare ju bude doprevádzať Ľubomír Bak. Vstup na koncert voľný.

 KDE?
Freedom-priestor pre umenie a kultúru
Nám.osloboditeľov 80, Michalovce (nad čokoládovňou Bon Bon)
VSTUPNÉ
Vstupné na jeden film je iba 50 centov.
Pernamentka na celý festival 3,- € .

Pozn.:  Výťažok zo vstupného putuje občianskemu združeniu Človek v ohrození, ktoré zastrešuje festival Jeden Svet na celom Slovensku.

Zverejnené: 23.01.2014
Zaujal Vás članok? Neváhajte a dajte mu svoj hlas. :



Bazár autodielov