MICHALOVSKÉ SPRÁVY- VAŠE INTERNETOVÉ NOVINY
, meniny má , zajtra
lupa
domov


Policajti rozložili gang prevádzačov


Vyšetrovateľ Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii obvinil štyroch Slovákov ako členov organizovanej skupiny (26, 44, 64 a 66 rokov) z trestných činov prevádzačstva a falšovania a pozmeňovania verejnej listiny, úradnej pečate, úradnej uzávery, úradného znaku a úradnej značky.

FOTO

Pripoj sa k nám na FaceBooku a buď vždy v obraze!



Členovia organizovanej skupiny sa podľa zistení polície dohodli na spolupráci. Dvaja členovia ako zástupcovia cestovných kancelárií na Slovensku,  konateľ a recepčná penziónu na východnom Slovensku. Zástupcovia cestovných kancelárii boli oprávnení žiadať hromadné schengenské víza na konzulárnych zastupiteľstvách Slovenskej republiky na Ukrajine. Aby bola žiadosť vierohodná, tretí člen potvrdzoval vouchery (poukážka na hotelové služby vystavená cestovnou kanceláriou) pre osoby, často aj vtedy, keď už nemal kapacity na ubytovanie. Recepčná migrantov zapisovala do knihy ubytovaných, ktorí sa však v skutočnosti vôbec neubytovali. Pre takýchto cudzincov boli potom vydávané jednotné, schengenské turistické víza so vstupom na naše územie. Občania Ukrajiny sa na základe takýchto víz dostali na Slovensko, či do iného štátu schengenského priestoru, no po ich uplynutí sa už na Ukrajinu nevrátili. Doterajšie vyšetrovanie preukázalo, že organizovaná skupina za finančný zisk približne deväť tisíc eur umožnila vstup do schengenského priestoru minimálne 350 migrantom.

Pri policajnej akcii koncom minulého týždňa zasahovalo 51 policajtov, ktorí vykovali dve domové prehliadky a prehliadku iných priestorov. Zaistili počítače, telefóny, listinné i ďalšie dôkazy. Dve osoby sú stíhané väzobne, vyšetrovanie ďalej pokračuje. Po dokázaní viny hrozí obvineným trest odňatia slobody vo výške sedem až 10 rokov. Aby nedochádzalo k páchaniu trestného činu prevádzačstva aj takýmto spôsobom, polícia sa bude aj naďalej zameriavať na odhaľovanie podobných prípadov.

TLAČOVÁ SPRÁVA: POLÍCIA

Ilustračné foto: TOM

 

Zverejnené: 12.12.2013
Zaujal Vás članok? Neváhajte a dajte mu svoj hlas. :



Bazár autodielov