MICHALOVSKÉ SPRÁVY- VAŠE INTERNETOVÉ NOVINY
, meniny má , zajtra
lupa
domov


V Michalovciach asi zbúrajú jednu z najvyšších budov v centre mesta


Toto je pravdepodobne koniec známej budovy, ktorý asi nečakal nikto z Michalovčanov. Štvrtú najvyššiu budovu v centre mesta - objekt bývalého Štátneho veterinárneho ústavu, štát pravdepodobne zdemoluje.

FOTO

Pripoj sa k nám na FaceBooku a buď vždy v obraze!



Veterina je po Výškovej budove, Daňovom úrade a Hoteli Družba 4 najvyššou budovou v centre Michaloviec. Sedemposchodová budova chátra v meste od roku 2001. Objekt je v súčasnosti v dezolátnom stave. Vlastníkom budovy je štát. Hoci sa ju snažil viackrát predať, o budovu nemal kraj , mesto ani súkromní podnikatelia záujem.

 

Objekt bývalého Štátneho veterinárneho ústavu v meste Michalovce bol v prevádzke od roku 1981. V septembri roku 1999 bol zrušený a objekt  prešiel do správy Štátneho veterinárneho a potravinového ústavu Košice (ŠVPÚ Košice). Objekt je nevyužívaný a neúspešne sa predáva od roku 2001. Nehnuteľnosť bola ťažko predajná aj z dôvodu jej špecifického určenia na účely veterinárneho výskumu - laboratóriá. Potenciálny kupujúci by musel investovať značné finančné prostriedky na rekonštrukciu, resp. zmenu účelu využitia budovy a práve táto skutočnosť bola nakoniec hlavným dôvodom odstúpenia víťazov osobitných ponukových konaní od kúpy.

 

Hoci to bola kedysi krásna budova, štát to nechal tak ďaleko zájsť, že v súčasnosti musí urýchlene prijať opatrenia na riešenie dezolátneho stavu tohto objektu. Po zvážení a posúdení stavu administratívnej budovy, už vlastník budovy - štát oslovil demolačnú firmu ohľadne vypracovania cenovej ponuky za účelom vyčíslenia predpokladaných nákladov na odstránenie stavby. Po obdržaní cenovej ponuky bude ďalší postup riešený so Sekciou pôdohospodárskej politiky a rozpočtu MPRV SR. Ak dôjde k búraniu a demolácii budovy, bude to veľká škoda. V objekte mohli byť napríklad administratívne priestory, alebo nájomne byty. Tak prídu Michalovčania o ďalšiu zaujímavú budovu v centre mesta. A stačilo sa pritom jej stavom zaberať dôslednejšie a oveľa skôr ako sa znej stala chátrajúca ruina. Škoda.

FOTO: TOM

Zverejnené: 02.11.2013
Zaujal Vás članok? Neváhajte a dajte mu svoj hlas. :



Bazár autodielov