MICHALOVSKÉ SPRÁVY- VAŠE INTERNETOVÉ NOVINY
, meniny má , zajtra
lupa
domov


Plánujete si založiť s.r.o.? Poponáhľajte sa!


Vláda Slovenskej republiky schválila návrh novely Obchodného zákonníka, ktorá navrhuje zmenu splácania základného imania v spoločnosti s ručením obmedzeným takým spôsobom, že základné imanie spoločnosti s ručením obmedzeným sa bude musieť uhrádzať na osobitný účet v banke, resp. v pobočke zahraničnej banky.

FOTO

Pripoj sa k nám na FaceBooku a buď vždy v obraze!



Predmetný návrh novely Obchodného zákonníka bol schválený vládou SR a predložený do Národnej rady Slovenskej republiky a má navrhovanú účinnosť od 1. 12. 2013. Novela Obchodného zákonníka má zabrániť vytváraniu spoločností s ručením obmedzeným, ktoré reálne nahrádzajú živnostenské podnikanie, za účelom zbavenia sa zodpovednosti živnostníka, ktorý zodpovedá za svoje záväzky vzniknuté z jeho podnikateľskej činnosti celým svojím majetkom a takýmto spôsobom sa chce vyhnúť vzniku dlhov z podnikateľskej činnosti. Súčasné nastavenie zákona umožňuje, aby správca vkladu reálne neuviedol vo svojom vyhlásení pravdu o výške splateného základného imania. Môže teda uviesť, že základné imanie bolo splatené vo výške 5000 €, avšak reálne tieto finančné prostriedky zložené alebo resp. uhradené do obchodnej spoločnosti nikdy neboli. V súčasnosti v zmysle platného Obchodného zákonníka postačuje, aby správca vkladu vyhlásil, že vklady do spoločnosti s ručením obmedzeným boli vložené a základné imanie bolo splatené v plnej výške a reálne nie je potrebné do základného imania tieto finančné prostriedky ani vkladať. Tomuto má zabrániť pripravený návrh novely Obchodného zákonníka schválený vládou Slovenskej republiky, pričom sa vyžaduje, aby peňažné vklady boli splatené na osobitný účet v banke alebo v pobočke zahraničnej banky. Navrhovaná novela Obchodného zákonníka by mala byť účinná od 1. 12. 2013.

V prípade, že stále váhate so založením s.r.o. alebo prechodom zo živnosti na s.r.o., teraz je ten správny včas. Momentálne nie je potrebné preukazovať, že fyzicky vlastníte 5000 €. V súčasnosti sa vyžaduje len vyhlásenie o tom, že tých 5000 € s.r.o. má. Využite tento stav na jednoduchšie založenie s.r.o. už teraz a nečakajte na účinnosť novely od 1.12.2013. Nezodpovedajte sa nezdar v podnikaní celým svojím majetkom! Podnikajte bezpečnejšie prostredníctvom s.r.o. a ochráňte svoj majetok a svoju rodinu!

Na zmeny v legislatíve upozornil portál www.americkysen.sk, ktorý poskytuje podnikateľské poradenstvo malým a stredným ako aj začínajúcim podnikateľom.

 

Tento článok je reklamný.

 


Zverejnené: 06.10.2013
Zaujal Vás članok? Neváhajte a dajte mu svoj hlas. :



Bazár autodielov