MICHALOVSKÉ SPRÁVY- VAŠE INTERNETOVÉ NOVINY
, meniny má , zajtra
lupa
domov


Michalovčania sa počas zberu zemiakov zaoberajú situáciou v Sýrii


Pozrite si reportáž a rozhovor zo zberu zemiakov v jednej z obcí pri Michalovciach. Podobne to asi prebieha aj v iných častiach Slovenska.

FOTO

Pripoj sa k nám na FaceBooku a buď vždy v obraze!



7.30 hod. Šaňo vyoral prvé štyri riadky. Už prvé zábery malotraktora do zeme naznačujú, že úroda bude slabá

 

8.30 hod. V polovici prvého radu Miťo začína rozoberať nepriaznivú situáciu v Sýrii. Podľa neho Američania podporujú povstalcov dodávkami  zbraní a snažia sa získať kontrolu nad nerastným bohatstvom v regióne. „Obamovi a Američanom nejde o žiadne chemické zbrane,“ povedal. Najmenšie  zemiaky pritom  hádže do bieleho vedierka a veľké do zelenej prepravky.   Ďoďo dodal, že Bašar Asad má podporu Rusov a tí hol len tak ľahko nenechajú padnúť

 

8.45 hod. Teta Helena pri konci svojho radu hovorí že mladý Rozner z Búrlivého vína prišiel o prácu v nemocnici nespravodlivo  a že to naňho primárka iba našila. Viera , ktorá hádže stredne veľké zemiaky do plastového vedierka jej dáva za pravdu      

 

9.28 hod.  Ďoďovi sa podarilo hodiť stredne veľký zemiak do plastového vedierka, ktoré bolo od neho  vzdialeného tri metre. Rekord z minulého roku, kedy trafil zemiak do vedierka vo vzdialenosti  5 metrov sa mu tento rok nepodarilo prekonať.

 

10.45 Miťovi sa podarilo motykou zasiahnuť  myš, ktorá vyliezla z diery a stihla prebehnúť len necelý meter

 

11.28 Ďoďo sa pýta Miťa či sledoval  futbalový kvalifikačný zápas o postup na svetový šampionát medzi Slovenskom a Bosnou . Miťo hovorí, že chlapci podali super výkon a že Kozák je s tímom spokojný.

 

12.05 Odchádzam do latríny na toaletu.  Viera medzitým hovorí, Helene , že mladá Rezešová to pred maďarským súdom  nebude mať ľahké.

 

12.30. Miťo tvrdí, že tohtoročná úroda za veľa nestojí. Zo zeme vybral toľko zemiakov koľko približne na jar zasadil. Navyše sú veľmi malé. Helena nimi aspoň nakŕmi ošípané. Ďoďo sa pýta Miťa, že čo hovorí na fotografie, ktoré zachytávajú premiéra  ako sa v aute nakľáňa k mladej tajomníčke. Miťo volil Smer a neche to komentovať. Motykou poriadne zaťal do zeme.

 

12.50 Šaňo vyoral posledný rad. Hovorí, že zem je veľmi tvrdá. Za posledné mesiace veľmi málo pršalo. Podľa Viery herečka Magálová moderuje kuchárskú šou skvele, ale pochybuje, že v reálnom živote vie skutočne dobre variť.   

 

13.50 Je vyzbierané. Ďoďo tvrdí, že úroda je veľmi slabá a že sa  zemiaky neoplatí sadiť. Navrhuje otcovi, aby namiesto nich vysadil ovocný sad. Otec mu dáva za pravdu, ale na budúci rok aj tak zemiaky opäť nasadí.   

Zverejnené: 07.09.2013
Zaujal Vás članok? Neváhajte a dajte mu svoj hlas. :



Bazár autodielov