MICHALOVSKÉ SPRÁVY- VAŠE INTERNETOVÉ NOVINY
, meniny má , zajtra
lupa
domov


Pašerákom cigariet nepomohli ani špeciálne úkryty v aute


Colníci na hraničnom priechode Vyšné Nemecké odhalili nelegálny dovoz 65 640 kusov cigariet. Finančný únik na cle a daniach je 8 922,84 eur.

FOTO

Pripoj sa k nám na FaceBooku a buď vždy v obraze!



Dňa 16.7.2013 v nočných hodinách colníci na hraničnom priechode Vyšné Nemecké kontrolovali osobné motorové vozidlo, evidované na Slovensku, v okrese Sobrance. Vodič a ďalší spolucestujúci (obaja občania Ukrajiny) nedeklarovali dovoz žiadneho tovaru. Colníci privolali ku kontrole vozidla služobné psy, ktoré ihneď hlásili prítomnosť tabaku vo vozidle na viacerých miestach. Následne bolo vozidlo podrobené dôkladnej fyzickej kontrole. Tá odhalila nelegálny dovoz 328,2 kartónov cigariet americkej značky, všetky v dĺžke tabakového povrazca do 80 mm vrátane. Cigarety boli balené v spotrebiteľskom balení po 20 kusov a označené ukrajinskými kontrolnými známkami.
Nelegálne dovezené cigarety boli ukryté v konštrukčných dutinách vozidla.

Podľa úkrytov je zrejmé, že vozidlo bolo na tento účel vopred špeciálne prerábané. Cigarety boli nájdené vo všetkých dverách vozidla, podlahe, blatníkoch, prednom aj zadnom nárazníku a ďalších konštrukčných dutinách.


Obaja cestujúci boli na mieste zadržaní, cigarety a vozidlo zaistené.
Colníci prípad odovzdali vyšetrovateľovi Kriminálneho úradu finančnej správy, ktorý voči vodičovi vozidla vzniesol obvinenie zo spolupáchateľstva zo spáchania trestného činu pre porušenie predpisov o štátnych technických opatreniach na označovanie tovaru podľa trestného zákona s návrhom na vzatie do väzby. Druhá osoba bola na základe zistení vyšetrovania prepustená. V prípade preukázania viny hrozí vodičovi vyhostenie zo Slovenska od 1 do 15 rokov alebo odňatie slobody na 1 až 5 rokov. V prípade zaisteného vozidla, ktoré bolo predmetom spáchania trestného činu, navrhol vyšetrovateľ jeho prepadnutie v prospech štátu. Informovala hovorkyňa Colného úradu Michalovce Klára Baloghová.

FOTO: CÚ MICHALOVCE

Zverejnené: 17.07.2013
Zaujal Vás članok? Neváhajte a dajte mu svoj hlas. :



Bazár autodielov