MICHALOVSKÉ SPRÁVY- VAŠE INTERNETOVÉ NOVINY
, meniny má , zajtra
lupa
domov


Založenie s.r.o. sa má od októbra sprísniť


Rozmýšľate, že začnete podnikať a založíte si s.r.o.? Tak sa poponáhľajte! Ak prejde v parlamente novela Obchodného zákonníka, od októbra bude nutné zložiť hotovosť vo výške 5000 eur na účet v banke.

FOTO

Pripoj sa k nám na FaceBooku a buď vždy v obraze!



Novela má zaviesť povinnosť zakladateľov spoločnosti splatiť základné imanie vo výške 5000 eur  na osobitný samostatný účet v banke alebo pobočke zahraničnej banky. Zmenou sa má všeobecne riešiť spôsob splácania základného imania, nakoľko v súčasnosti podľa portálu www.americkysen.sk postačovalo, ak o splatení základného imania sa vypracovalo vyhlásenie, že základné imanie spoločnosti bolo splatené (tzv. vyhlásenie správcu vkladu) a to bez nutnosti vložiť finančné prostriedky na účet v banke. Predmetným vyhlásením sa následne preukázal toto splatenie súdu pri zápise spoločnosti do obchodného registra.

Splatenie základného imania sa po navrhnutých zmenách bude registrovému súdu preukazovať priložením výpisu z účtu v banke preukazujúcim splatenie. V zásade bude platiť pravidlo priloženia konkrétneho výpisu z účtu v banke len k jednému návrhu na prvozápis spoločnosti do obchodného registra. Ďalšie obmedzenie spočíva v tom, že s peniazmi na účte v banke bude podnikateľ môcť narábať až potom, keď spoločnosť vznikne.

Zmenu navrhlo Ministerstvo spravodlivosti a reaguje ňou na Akčný plán boja proti daňovým podvodom na roky 2012-2016, ktorý schválila vláda v máji minulého roka.

Až do momentu platnosti predmetnej novely však bude možné založiť s.r.o. po starom, teda bez nutnosti zložiť hotovosť vo výške 5000 eur na účet v banke. Preto v prípade, ak nedisponujete s dostatočnými finančnými prostriedkami na splatenie základného imania spoločnosti v hotovosti na účet v banke, odporúčame Vám založiť si s.r.o. ešte pred účinnosťou predmetnej novely.

Na zmeny v legislatíve upozornil portál www.americkysen.sk, ktorý sa zaoberá a poskytuje podnikateľské poradenstvo malým a stredným ako aj začínajúcim podnikateľom.

 

 

Tento článok je reklamný.


 

Zverejnené: 02.06.2013
Zaujal Vás članok? Neváhajte a dajte mu svoj hlas. :



Bazár autodielov