MICHALOVSKÉ SPRÁVY- VAŠE INTERNETOVÉ NOVINY
, meniny má , zajtra
lupa
domov


MICHALOVCE: V múzeu vystavujú unikátne diela z 19. storočia


Toľko vzácnych obrazov na jednom mieste ešte v Michalovciach nevystavovali.

FOTO

Pripoj sa k nám na FaceBooku a buď vždy v obraze!



Výstava, ktorá aktuálne prebieha v Zemplínskom múzeu v Michalovciach patrí medzi jedinečné. V západnom krídle múzea môžete vidieť vyše 70 obrazov, ktoré patria medzi klenoty Šarišskej galérie . Autormi diel sú významní výtvarníci 19. storočia.

 

Výstava má názov Umenie 19.storočia zo zbierok Šarišskej galérie v Prešove Od klasicizmu po brány moderny. Výstava potrvá do konca júla. V múzeu sú vystavené diela od Tibellyho,  Miklošíka, Klimkoviča, Bencúra, Balla, Zemplenyiho, Medňanského, Szepesi-Kuszku, Ján Rombauera a Max Kurtha.

 

Vernisáž výstavy si nenechalo ujsť viacero známych osobností z kultúrneho a umeleckého  života. Napríklad zemplínska výtvarníčka Ľudmila Lakomá -Krausová(vľavo), riaditeľka Galérie umelcov Spiša Lucia Benická(v strede) kunsthistorička Zemplínskeho múzea Dana Barnová, ale aj výtvarník a majiteľ galérie Subteren Peter Králik a sochár Rudolf Hofer.

 

Na snímke kurátor výstavy Jozef Ridilla (vľavo) a riaditeľ Zemplínskeho múzea Maroš Demko.  

 

Na výstave nájdete portréty, krajinky, alegorické a mytologické výjavy,  sakrálnu  tvorbu i  sociálny žáner. Túto výstavu sa rozhodne oplatí pozrieť.


Kultúra - MICHALOVCE: V múzeu vystavujú unikátne diela z 19. storočia   - 1.JPG Kultúra - MICHALOVCE: V múzeu vystavujú unikátne diela z 19. storočia   - 10.JPG Kultúra - MICHALOVCE: V múzeu vystavujú unikátne diela z 19. storočia   - 11.JPG Kultúra - MICHALOVCE: V múzeu vystavujú unikátne diela z 19. storočia   - 12.JPG Kultúra - MICHALOVCE: V múzeu vystavujú unikátne diela z 19. storočia   - 13.JPG Kultúra - MICHALOVCE: V múzeu vystavujú unikátne diela z 19. storočia   - 14.JPG Kultúra - MICHALOVCE: V múzeu vystavujú unikátne diela z 19. storočia   - 15.JPG Kultúra - MICHALOVCE: V múzeu vystavujú unikátne diela z 19. storočia   - 16.JPG Kultúra - MICHALOVCE: V múzeu vystavujú unikátne diela z 19. storočia   - 17.JPG Kultúra - MICHALOVCE: V múzeu vystavujú unikátne diela z 19. storočia   - 18.JPG Kultúra - MICHALOVCE: V múzeu vystavujú unikátne diela z 19. storočia   - 19.JPG Kultúra - MICHALOVCE: V múzeu vystavujú unikátne diela z 19. storočia   - 2.JPG Kultúra - MICHALOVCE: V múzeu vystavujú unikátne diela z 19. storočia   - 20.JPG Kultúra - MICHALOVCE: V múzeu vystavujú unikátne diela z 19. storočia   - 21.JPG Kultúra - MICHALOVCE: V múzeu vystavujú unikátne diela z 19. storočia   - 22.JPG Kultúra - MICHALOVCE: V múzeu vystavujú unikátne diela z 19. storočia   - 23.JPG Kultúra - MICHALOVCE: V múzeu vystavujú unikátne diela z 19. storočia   - 24.JPG Kultúra - MICHALOVCE: V múzeu vystavujú unikátne diela z 19. storočia   - 25.JPG Kultúra - MICHALOVCE: V múzeu vystavujú unikátne diela z 19. storočia   - 26.JPG Kultúra - MICHALOVCE: V múzeu vystavujú unikátne diela z 19. storočia   - 27.JPG Kultúra - MICHALOVCE: V múzeu vystavujú unikátne diela z 19. storočia   - 28.JPG Kultúra - MICHALOVCE: V múzeu vystavujú unikátne diela z 19. storočia   - 3.JPG Kultúra - MICHALOVCE: V múzeu vystavujú unikátne diela z 19. storočia   - 4.JPG Kultúra - MICHALOVCE: V múzeu vystavujú unikátne diela z 19. storočia   - 5.JPG Kultúra - MICHALOVCE: V múzeu vystavujú unikátne diela z 19. storočia   - 6.JPG Kultúra - MICHALOVCE: V múzeu vystavujú unikátne diela z 19. storočia   - 7.JPG Kultúra - MICHALOVCE: V múzeu vystavujú unikátne diela z 19. storočia   - 8.JPG Kultúra - MICHALOVCE: V múzeu vystavujú unikátne diela z 19. storočia   - 9.JPG
Zverejnené: 11.05.2013
Zaujal Vás članok? Neváhajte a dajte mu svoj hlas. :



Bazár autodielov